19 Temmuz 2020 Pazar

Sürpriz Köfte Tarifi


İsmi kulağa hoş gelen bir yemeğimiz var sırada sürpriz köfte. Bu adın ona nereden geldiği hakkında pek de bir bilgimiz yok ama şunları söyleyebilirim ki harika bir yemekten tatmaya hazır olun. Bu yemek sizin bundan sonra ki menünüz de hep ilk sıralarda aklınıza gelecek ve sürekli bu yemekten yapmak ailece bunu yemek isteyeceksiniz. Her kadının ya da aşçı erkeğin en büyük problemi içindedir bugün ne pişirsem sorusu. Bu yemekle bugünü ve devamında bundan sonraki pek çok günü kurtarmış olacağız. Tam sizin damak tadınıza göre bir yemek mi yemek istiyorsunuz. Mutlaka bu tarifi okumalı ve bu tarifte bulunan eşi benzeri olmayan köfteyi sofralarınıza koymalısınız. Biz hazırız siz de hazırsanız başlayalım.




Malzemeler


İnsanlar günlük hayatta her zaman yemek yaparlar aynı zamanda yemeyi de çok severler. Bu yüzden farklı tarifler öğrenmeye çalışırlar bugün ise ben sizlere sürpriz köfte tarifi vereceğim bu yemeğin sizlerin damak zevkine uyacağından hiçbir şekilde şüphe etmiyorum ama bu yemeği yaparken de bazı noktalara dikkat etmemiz gerekmektedir haydi anlatmaya başlayalım.

8 Kişilik Sürpriz Köfte Tarifi:


500 gr yağlı kıyma1
 1 bardak ekmek içi
Kimyon
2 tane yumurta
Tuz
Karabiber
2 tane rendelenmiş soğan
1 bardak bezelye
1,5 çay bardağı havuç
1 çay bardağı patates
1 yemek kaşığı salça

İlk olarak bu yemeği yapmak istiyorsak ve farklı bir lezzet katmak istiyorsak kıymayı önceden özel olarak yaptırmalıyız ve hazırlatmalıyız. Daha sonra havuç, bezelye, patates ve salçayı seçerken de çok özen göstermeliyiz. Hazır konserve yerine salçayı ev yapımı kullanmalıyız sebzeleri de manavdan taze olanları seçip evde pişirmeliyiz böylece yemeğimize el emeği de katmış olursunuz. Simdi sizlere biraz da nasıl yapıldığından bahsedeyim.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak bir temiz alanda bütün malzemeleri bir araya getiriyoruz. Daha sonra bir kap alıp içine kıymayı koyuyoruz kıymayı tek başına biraz yoğurduktan sonra üzerine yumurta ve ekmek içini aktarıyoruz. Hepsini birlikte tekrar yoğuruyoruz ve kıvamına gelene kadar bekliyoruz. Tekrar üzerine tuz karabiber kimyon ve rendelenmiş soğanı aktarıp iyice hepsini birlikte harmanlayıp bir köşede dinlenmeye bırakıyoruz.
İkinci aşama olarak hazırladığımız harcı birazda dolapta dinlendiriyoruz.  O bir köşede dinlenirken biz diğer taraftan havuç bezelye ve patatesleri ayrı tencerelerde haşlıyoruz. Daha sonra dolapta dinlenen harç parçalar halinde koparıyoruz.  bir adet buzdolabı poşetinin arasına konulup üzerine iyice bastırılır ve incecik hale getirilir.
Üçüncü aşama olarak açılan kıymanın içine haşlanmış sebzeler konulur ve ağzı kapatılır. Kapatılan ağzı alta gelecek bir şekilde bir kaba konulur. Daha sonra bir kâsenin içine salça tuz sıvı yağ konulup karıştırılır. 2 bardak kadar da ılık su konulur ve köfteleri düzdüğümüz kabın içine boca edilir. Daha sonra fırına konulur ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen köfteler çıkıp biraz dinlendikten sonra kendi suyu ile servis tabaklarına yerleştirilir böylelikle harika bir görünüme sahip olur herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder