9 Temmuz 2020 Perşembe

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ



Milli kültürümüzdür pilav. Yemeyince karnımızın doymadığı bir yemektir. Hepimiz yemek yerken sofrada o olmazsa bir yakınımız olmamış gibi içimiz de bir hüzün yaşarız. Ülkemiz de birçok pilav tarifi ve çeşidi vardır. Sizler bu pilav çeşitlerini ne kadar çok bilirseniz sofralarınız da o kadar bayramı yaşayacaktır. Hepimizin rahat yapabileceği yemekler listesinin başında gibi görünse de emek ve el lezzeti olmadan pilav pişirmek dünyanın en zor işidir. Sizler yapmanız gereken bu pilavda hiçbir endişeye kapılmayın ki beraber bu işi çok kolay bir şekil de başaracağız. Bu yemeğin yapılışından tutun da püf noktalarına kadar hepsini beraber yapacağız. Tarifimiz bittiğinde sizlerin sofrasında bu güzel yemek bizlerin yüzünde mutluluk olacak haydi kızlar başlayalım.



Malzemeler


Yemek yapımında malzemelerin önemi çok fazladır. En basit yemek bile malzemeleri doğru seçmezseniz iyi bir tat vermez. Bizler size malzeme seçerken taze ve bakliyatlar için tarihi geçmemiş ürünleri almanızı öneririz bu şekilde yapacağınız bir pilav dikkat etmeden yapacağınız bir pilavdan kat kat daha lezzetli olur.

10 Kişilik Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri:



3 tane kırmızıbiber
4 tane yeşilbiber
2 tane soğan
2 tane havuç
6 tane kuru domates
5 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı ılık tavuk suyu
1 yemek kaşık domates salçası
Tuz
Karabiber
Nane


Öncellikle bu yemeği yaparken alacağımız malzemelere dikkat etmeliyiz. Bulguru ve sebzeleri özel olarak seçmeliyiz ve en taze olanından almalıyız. Baharatları ve yağ çeşitlerini yeteri miktarda eklemeliyiz böylece pilavımız daha lezzetli ve daha da dokunulmaz olacaktır. Bu da insanlar tarafından ilgi görülen bir yemek olacaktır. Ayrıca baharatlar sizin damak tadınıza bağlı olduğu için baharatlarda miktar belirtmeyi doğru bulmuyorum bu sizlerin tercihine bırakılmıştır.


Nasıl Yapılır?



İlk aşama olarak temiz bir alanda özenle seçtiğimiz biber ve domatesleri temizce yıkıyoruz ve sonra bir kaba koyuyoruz ilk olarak biberleri ortadan ikiye bölüp içindeki tohumları temizliyoruz ve daha sonra biberleri doğuyoruz doğradıktan sonra aynı işlemleri domatese de uyguluyoruz ve bunları bir kösede bekletiyoruz.
İkinci aşama olarak başka bir yerde soğanları alın ve kabukların soyun soyduktan sonra temiz bir şekilde yıkayın ve küp şekilde doğrayın daha sonra havuçları soyacakla soyun ve uzun ince şekilde kesin ve aha önceden doğranmış biber ve domatesler ile karıştırın hazır olacaktır.
Üçüncü aşamada bir tencereyi alıp ocağa bırakın içine de tereyağı ve zeytinyağını eritin üzerine doğranmış havuçları koyun ve biraz karıştırın soteleyin.
Daha sonra üzerine doğranmış soğan ve domatesleri koyun ve ateşe sürün biraz piştikten sonra üzerine biberleri koyun ve tüm sebzeleri birbirine karıştırın ondan sonra üzerine bulgur atın ve pişmesini bekleyin.
Daha sonra üzerine ılık olan tavuk suyunu ekleyin ve üzerine bir kâsede domates salçasını sos haline getirin ve pilavın üzerine dökün ve son olarak üzerine yeterli miktarda baharatlarını ekleyin ve güzel bir lezzet verin bunu yapan herkes emin olun herkes çok memnun olacaktır. Haydi deneyelim herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder