Milli kültürümüzdür pilav.
Yemeyince karnımızın doymadığı bir yemektir. Hepimiz yemek yerken sofrada o
olmazsa bir yakınımız olmamış gibi içimiz de bir hüzün yaşarız. Ülkemiz de
birçok pilav tarifi ve çeşidi vardır. Sizler bu pilav çeşitlerini ne kadar çok
bilirseniz sofralarınız da o kadar bayramı yaşayacaktır. Hepimizin rahat
yapabileceği yemekler listesinin başında gibi görünse de emek ve el lezzeti
olmadan pilav pişirmek dünyanın en zor işidir. Sizler yapmanız gereken bu
pilavda hiçbir endişeye kapılmayın ki beraber bu işi çok kolay bir şekil de
başaracağız. Bu yemeğin yapılışından tutun da püf noktalarına kadar hepsini
beraber yapacağız. Tarifimiz bittiğinde sizlerin sofrasında bu güzel yemek
bizlerin yüzünde mutluluk olacak haydi kızlar başlayalım.
Malzemeler
Yemek yapımında malzemelerin önemi çok fazladır. En basit yemek bile
malzemeleri doğru seçmezseniz iyi bir tat vermez. Bizler size malzeme seçerken
taze ve bakliyatlar için tarihi geçmemiş ürünleri almanızı öneririz bu şekilde
yapacağınız bir pilav dikkat etmeden yapacağınız bir pilavdan kat kat daha
lezzetli olur.
10 Kişilik Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri:
3 tane
kırmızıbiber
4 tane
yeşilbiber
2 tane
soğan
2 tane
havuç
6 tane
kuru domates
5 kaşık
zeytinyağı
2 kaşık
tereyağı
2 su
bardağı pilavlık bulgur
3 su
bardağı ılık tavuk suyu
1 yemek
kaşık domates salçası
Tuz
Karabiber
Nane
Öncellikle bu yemeği yaparken alacağımız malzemelere dikkat etmeliyiz.
Bulguru ve sebzeleri özel olarak seçmeliyiz ve en taze olanından almalıyız.
Baharatları ve yağ çeşitlerini yeteri miktarda eklemeliyiz böylece pilavımız
daha lezzetli ve daha da dokunulmaz olacaktır. Bu da insanlar tarafından ilgi
görülen bir yemek olacaktır. Ayrıca baharatlar sizin damak tadınıza bağlı
olduğu için baharatlarda miktar belirtmeyi doğru bulmuyorum bu sizlerin
tercihine bırakılmıştır.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak temiz bir alanda özenle seçtiğimiz biber ve
domatesleri temizce yıkıyoruz ve sonra bir kaba koyuyoruz ilk olarak biberleri
ortadan ikiye bölüp içindeki tohumları temizliyoruz ve daha sonra biberleri
doğuyoruz doğradıktan sonra aynı işlemleri domatese de uyguluyoruz ve bunları
bir kösede bekletiyoruz.
İkinci aşama olarak başka bir yerde soğanları alın ve kabukların soyun
soyduktan sonra temiz bir şekilde yıkayın ve küp şekilde doğrayın daha sonra
havuçları soyacakla soyun ve uzun ince şekilde kesin ve aha önceden doğranmış
biber ve domatesler ile karıştırın hazır olacaktır.
Üçüncü aşamada bir tencereyi alıp ocağa bırakın içine de tereyağı ve
zeytinyağını eritin üzerine doğranmış havuçları koyun ve biraz karıştırın
soteleyin.
Daha sonra üzerine doğranmış soğan ve domatesleri koyun ve ateşe sürün
biraz piştikten sonra üzerine biberleri koyun ve tüm sebzeleri birbirine
karıştırın ondan sonra üzerine bulgur atın ve pişmesini bekleyin.
Daha sonra üzerine ılık olan tavuk suyunu ekleyin ve üzerine bir
kâsede domates salçasını sos haline getirin ve pilavın üzerine dökün ve son
olarak üzerine yeterli miktarda baharatlarını ekleyin ve güzel bir lezzet verin
bunu yapan herkes emin olun herkes çok memnun olacaktır. Haydi deneyelim
herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder