24 Temmuz 2020 Cuma

Tarhanalı Bulgur Köftesi Tarifi


Anadolu ülkemizin can damarıdır. Her konuda olduğu gibi yemeklerimizin şekil almasında Anadolu mutfağının rolü çok büyüktür. Her yemekte bir karışımı etkisi olan güzel yöremizin bu yemekte de katkısı olmuş ve tarhanalı bulgur köftesi eşsiz tadıyla Yörüklerde ve iç Anadolu da yapılmış harika bir tat olmuştur. Türk mutfağı dünya mutfağı içinde her zaman en üst sıralarda yerini almıştır. Bizler için değil dünya için kanıtlanmış bir gerçektir. Hatta ülkemiz illerinden Gaziantep mutfağı dünya mutfakları içinde ki yerini tescilleyerek almış ve ülkemize yemek konusun da gururu yaşatmıştır. Bizler de bugün sizlere güzel ve lezzetli yemeğimiz tarhanalı bulgur köftesi tarifini anlatarak yemeğin akşam sofralarınıza gelmesine katkı sağlamak istiyoruz. Yemek çok zor olmayan bir yemek olmakla birlikte biraz uğraş gerektirir. Hepimiz hazırız ne bekliyoruz o zaman başlayalım.




Malzemeler


Bu çeşit yemeklere daha fazla özen göstermemiz şarttır çünkü bu tür yemekler biraz yorucu olduğu için bizi biraz zorlaya bilir. Öncelikle bu yemek için kullandığımız eşyalara ve malzemelere dikkat etmeliyiz. Bu hem bizim sağlık açımızdan önemli hem de sizlerin damak tadı için önemlidir haydi o zaman sizlere malzemelerden bahsedelim.

8 Kişilik Tarhanalı Bulgur Köfte Malzemeleri:


1 su bardağı ince bulgur
1 bardak sıcak su
1 çay bardağı ev yapımı tarhana
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
Tuz
Kuru nane

Bu malzemelerin özenle alınması gerekmektedir.  bu malzemelerin nereden alındığına dikkat etmeliyiz. Yumurta köy yumurtası olursa daha güzel olur. Bulguru köftelik bulgurdan seçmeliyiz. Zira köftelik bulgur pilavlık bulgura göre daha ince olur. Tarhanaları ev yapımı kullanmaya çalışın. İmkânınız yoksa hazır tarhana da kullanmanız da sakınca yoktur. Son olarak naneleri kendi evimizde kurutursak daha lezzetli olur.

Sulandırmak İçin Gereken Malzemeler:


1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
4 bardak su

Öncelikle bu malzemeleri önceden hazırlamalıyız. Salçayı marketlerden hazır salça kullanmak yerine ev yapımı salça daha lezzetli ve daha güzel bir renk verir yemeğinize bu arada tereyağını da köy tereyağı olarak kullanabilirseniz, Eminim ki bu sizin yemeğinizin tadını çok güzel etkileyecektir.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak bir kap alıyoruz ve kabın içine bulguru aktarıyoruz. Üzerine sıcak su ekleyip bulguru ıslıyoruz daha sonra ve bulgurun biraz kabarması beklenilir. Ondan sonra tarhana eklenir ve elle güzelce yoğrulur. Sonra diğer malzemeler de eklenir güzelce tekrar yoğrulur ve köfte cıvık olduysa içine un katılır.  Tekrar yoğurulur.
İkinci aşama olarak köfte kıvamını alarak küçük toplar haline getirir ve bir kabın içine atılır. Daha sonra bir tencerede salça ve suyu kavrulur, üzerine yaptığımız köfteleri aktarılır.
En son aşama da ise yapmamız gereken içine baharatları ekliyoruz biraz da tuz ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekliyoruz son olarak kâselere koyuyoruz ve serviste bulunuyoruz herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder