Yemek yapmak ta bir sanat işidir siz ne kadar sanatçı olmak isterseniz
yemeğiniz de o kadar güzel ve ihtişamlı olur. Portakalla pilav ne alaka demeyin
ki siz yapmak isterseniz bu iş kesinlikle olur. Merak eritmeyin. Biz ve siz
muhteşem ikili olarak başaramayacağımız bir iş mi var tabi ki yok hemen sizlere
anlatalım ve sonrasında beraber yavaş yavaş yapalım. Öncelikle şunu bilelim
pilav bizim için bir kültürdür. Biz bu kültürü ne kadar çok yaşatmak istersek o
da bizle beraber o kadar çok yaşayacaktır. Sizler birer sanatçı olduğunuzu
unutmayın sanatçı olmak demek farklı olmak demektir. Bu yemekte farkınız elinizin
tadı olacaktır. Başlamaya hazır mısınız? Biz hazırız o zaman başlayalım.
Malzemeler
4 bardak
pirinç
5 bardak
su
1 bardak
taze sıkılmış portakal suyu
4 kaşık
rendelenmiş portakal
2 çay
bardağı kuru üzüm
80 gr
tereyağı
Tuz
Bu yemeği yaparken özellikle bazı noktalara dikkat etmeliyiz.
Malzemelerin kalitesine ve tazeliğine dikkat etmeliyiz portakalları alırken
taze ve çürük olmayanlarını almalıyız. Bu pilavda kullanacağınız pirinç olarak
baldo pirinç kullanırsanız pilavınız daha da lezzetli olacaktır. Portakalları
kalın bir şekilde rendelersek yemeğin içinde daha güzel bir biçim alır.
Tereyağı daha yeni gelmiş olanlardan almalıyız bayat alırsak kötü bir koku yaratabilir.
Baharat konusunda hiç bir miktar vermedim çünkü oda sizlerin tercihinize
kalmıştır.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak bir kaba sıcak su koyuyoruz ve içine bir miktar tuz ekliyoruz.
Tuzlu suyun içine pirinci aktarıyoruz ve 20-30 dakika bekletiyoruz. Daha sonra
bir kaç kez süzüp suyunu yeniliyoruz. Aynı zamanda kuru üzümleri de yıkayıp
süzüyoruz.
İkinci aşama olarak bir tencerenin içine biraz tereyağı koyalım çünkü
tereyağı pilavlara daha farklı bir lezzet vermektedir ama yine de bu sizlerin
tercihine kalmıştır. Daha sonra üzerine pirinci koyup ikisini birlikte kavuracağız.
Üzerine suyu ve portakal suyunu ilave edeceğiz biraz karıştırdıktan sonra
üzerlerine üzümü ve tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Üçüncü aşama olarak pirinçler suyunu çekinceye kadar ocağın altını
kısık bir şekilde yakıyoruz. Son olarak üzerine rendelenmiş portakal
kabuklarını ekleyin ve hepsini birlikte tekrar harmanlayın bir müddet piştikten
sonra üzerine bir tane kâğıt havlu koyun ve biraz dinlendirin dinlendikten
sonra servis tabaklarına yerleştirin. Eğer sofrada yanına bir şey daha yemek
isterseniz biraz tursu ve yeşillik salatası yaparsanız böylece daha güzel bir
görünüme sahip olur Ve daha güzel bir serviste bulundurabilirsiniz. Herkese
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder