4 Temmuz 2020 Cumartesi

Portakallı Pilav Tarifi


Yemek yapmak ta bir sanat işidir siz ne kadar sanatçı olmak isterseniz yemeğiniz de o kadar güzel ve ihtişamlı olur. Portakalla pilav ne alaka demeyin ki siz yapmak isterseniz bu iş kesinlikle olur. Merak eritmeyin. Biz ve siz muhteşem ikili olarak başaramayacağımız bir iş mi var tabi ki yok hemen sizlere anlatalım ve sonrasında beraber yavaş yavaş yapalım. Öncelikle şunu bilelim pilav bizim için bir kültürdür. Biz bu kültürü ne kadar çok yaşatmak istersek o da bizle beraber o kadar çok yaşayacaktır. Sizler birer sanatçı olduğunuzu unutmayın sanatçı olmak demek farklı olmak demektir. Bu yemekte farkınız elinizin tadı olacaktır. Başlamaya hazır mısınız? Biz hazırız o zaman başlayalım.


       

Malzemeler


4 bardak pirinç
5 bardak su
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
4 kaşık rendelenmiş portakal
2 çay bardağı kuru üzüm
80 gr tereyağı
Tuz

Bu yemeği yaparken özellikle bazı noktalara dikkat etmeliyiz. Malzemelerin kalitesine ve tazeliğine dikkat etmeliyiz portakalları alırken taze ve çürük olmayanlarını almalıyız. Bu pilavda kullanacağınız pirinç olarak baldo pirinç kullanırsanız pilavınız daha da lezzetli olacaktır. Portakalları kalın bir şekilde rendelersek yemeğin içinde daha güzel bir biçim alır. Tereyağı daha yeni gelmiş olanlardan almalıyız bayat alırsak kötü bir koku yaratabilir. Baharat konusunda hiç bir miktar vermedim çünkü oda sizlerin tercihinize kalmıştır.

Nasıl Yapılır?


İlk aşama olarak bir kaba sıcak su koyuyoruz ve içine bir miktar tuz ekliyoruz. Tuzlu suyun içine pirinci aktarıyoruz ve 20-30 dakika bekletiyoruz. Daha sonra bir kaç kez süzüp suyunu yeniliyoruz. Aynı zamanda kuru üzümleri de yıkayıp süzüyoruz.
İkinci aşama olarak bir tencerenin içine biraz tereyağı koyalım çünkü tereyağı pilavlara daha farklı bir lezzet vermektedir ama yine de bu sizlerin tercihine kalmıştır. Daha sonra üzerine pirinci koyup ikisini birlikte kavuracağız. Üzerine suyu ve portakal suyunu ilave edeceğiz biraz karıştırdıktan sonra üzerlerine üzümü ve tuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Üçüncü aşama olarak pirinçler suyunu çekinceye kadar ocağın altını kısık bir şekilde yakıyoruz. Son olarak üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin ve hepsini birlikte tekrar harmanlayın bir müddet piştikten sonra üzerine bir tane kâğıt havlu koyun ve biraz dinlendirin dinlendikten sonra servis tabaklarına yerleştirin. Eğer sofrada yanına bir şey daha yemek isterseniz biraz tursu ve yeşillik salatası yaparsanız böylece daha güzel bir görünüme sahip olur Ve daha güzel bir serviste bulundurabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder