Size bugün yapabileceğiniz farklı ve kolay pilav tariflerinden sarı-
kırmızı pirinç pilavını anlatacağız. Çoğumuzun ismini bile duymadığı bu pilav
hem sizin asıl kültürünüzde olan bir pilav hem de yapılışı ve lezzeti harika
bir yemek. Bizlerin ne kadar eski bir medeniyet olduğunu tüm dünya biliyor.
Bunun yanında eski medeniyetimiz kuru bir geçmişten ibaret değildir. Tarihimiz
de kültürel yönümüz çok geniştir. Her alan da geniş olan kültür yönümüz. Yemek
medeniyeti olarak da dünyaya meydan okuyacak cinstedir. Dünyada çoğu ülke 50
çeşitten fazla yemek yapamazken biz sadece pilavla 30 çeşit yemek yapabilen bir
milletiz biz bu kültürümüzün değerlerini koruyalım ve size çok seveceğiniz sarı
– kırmızı pirinç pilavını anlatalım. Hazır mısınız beyler, bayanlar. Haydi
başlayalım.
Malzemeler
8 Kişilik Sarı-Kırmızı Pirinç Pilavı Malzemeleri
3 su
bardağı pirinç
2 su
bardağı mısır
3 adet
kırmızıbiber
1 adet
kuru soğan
2 su
bardağı et suyu
1 yemek
kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Su
İlk olarak bu yemekte kullanımına dikkat edilmesi gereken bazı
malzemeler vardır, bu malzemeleri alırken dikkat etmeliyiz. Pirinci pilavlık almalıyız
sebzelerin de dalından yeni koparılmış olanından tazesinden almalıyız. Böylece
yemeğin tadı daha bir güzel olur. Bu yemekte fazla yağ kullanmaya gerek yoktur
Ama baharatlarda istediğiniz ölçüde koyabilirsiniz bunun için her hangi bir
miktar göstermedik çünkü her insanın damak lezzeti aynı değildir haydi sizlere
yapılışından ve püf noktalarından kısaca bahsedeyim.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak temiz bir ortama geçmeliyiz ve bütün malzemeleri
hazırlayalım ve yıkanması gerekenleri yıkayıp bir kenara koyalım ve daha sonra
yemeğimizi temiz ve sağlıklı bir ortamda hazırlayalım. İlk olarak soğanları
alalım ve kabuklarını soyup güzel ve ince bir şekilde doğrayalım
İkinci aşama olarak tencereyi alalım ve ocağın üstüne koyalım içine
tereyağı veya sıvı yağ damak tadınıza hangisi uyuyorsa ondan koyabilirsiniz bu
sizlere kalmıştır. Yağı kavurduktan sonra içine soğanları dökün ve ikisini
beraber kavuralım biraz pembeleşmesini bekleyelim.
Üçüncü aşama olarak kavrulan soğanların üzerine pirinci ekleyelim ve
tekrar pişirelim Daha sora biberleri küp şeklinde doğrayalım. Pirinçlerin
üzerine doğranmış olan kırmızıbiberleri aktaralım. Ve birazda üzerine önceden
tanelenmiş mısırları ekleyelim. Yeteri kadarda tuz ekleyelim son olarak üzerine
et suyunu ve sıcak suyu ilave edip pişirmeye bırakalım piştikten sonra biraz
dinlendirelim ve servis tabaklarına yerleştirelim ve harika görünümüyle sunumda
bulunalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder