8 Temmuz 2020 Çarşamba

Sarı – Kırmızı Pirinç Pilavı Tarifi


Size bugün yapabileceğiniz farklı ve kolay pilav tariflerinden sarı- kırmızı pirinç pilavını anlatacağız. Çoğumuzun ismini bile duymadığı bu pilav hem sizin asıl kültürünüzde olan bir pilav hem de yapılışı ve lezzeti harika bir yemek. Bizlerin ne kadar eski bir medeniyet olduğunu tüm dünya biliyor. Bunun yanında eski medeniyetimiz kuru bir geçmişten ibaret değildir. Tarihimiz de kültürel yönümüz çok geniştir. Her alan da geniş olan kültür yönümüz. Yemek medeniyeti olarak da dünyaya meydan okuyacak cinstedir. Dünyada çoğu ülke 50 çeşitten fazla yemek yapamazken biz sadece pilavla 30 çeşit yemek yapabilen bir milletiz biz bu kültürümüzün değerlerini koruyalım ve size çok seveceğiniz sarı – kırmızı pirinç pilavını anlatalım. Hazır mısınız beyler, bayanlar. Haydi başlayalım.




Malzemeler


8 Kişilik Sarı-Kırmızı Pirinç Pilavı Malzemeleri


3 su bardağı pirinç
2 su bardağı mısır
3 adet kırmızıbiber
1 adet kuru soğan
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Tuz
Su

İlk olarak bu yemekte kullanımına dikkat edilmesi gereken bazı malzemeler vardır, bu malzemeleri alırken dikkat etmeliyiz. Pirinci pilavlık almalıyız sebzelerin de dalından yeni koparılmış olanından tazesinden almalıyız. Böylece yemeğin tadı daha bir güzel olur. Bu yemekte fazla yağ kullanmaya gerek yoktur Ama baharatlarda istediğiniz ölçüde koyabilirsiniz bunun için her hangi bir miktar göstermedik çünkü her insanın damak lezzeti aynı değildir haydi sizlere yapılışından ve püf noktalarından kısaca bahsedeyim.

Nasıl Yapılır?


İlk aşama olarak temiz bir ortama geçmeliyiz ve bütün malzemeleri hazırlayalım ve yıkanması gerekenleri yıkayıp bir kenara koyalım ve daha sonra yemeğimizi temiz ve sağlıklı bir ortamda hazırlayalım. İlk olarak soğanları alalım ve kabuklarını soyup güzel ve ince bir şekilde doğrayalım
İkinci aşama olarak tencereyi alalım ve ocağın üstüne koyalım içine tereyağı veya sıvı yağ damak tadınıza hangisi uyuyorsa ondan koyabilirsiniz bu sizlere kalmıştır. Yağı kavurduktan sonra içine soğanları dökün ve ikisini beraber kavuralım biraz pembeleşmesini bekleyelim.
Üçüncü aşama olarak kavrulan soğanların üzerine pirinci ekleyelim ve tekrar pişirelim Daha sora biberleri küp şeklinde doğrayalım. Pirinçlerin üzerine doğranmış olan kırmızıbiberleri aktaralım. Ve birazda üzerine önceden tanelenmiş mısırları ekleyelim. Yeteri kadarda tuz ekleyelim son olarak üzerine et suyunu ve sıcak suyu ilave edip pişirmeye bırakalım piştikten sonra biraz dinlendirelim ve servis tabaklarına yerleştirelim ve harika görünümüyle sunumda bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder