Hepimizin sevdiği tahinle kek buluşursa acaba neler olur.
Biz bugün neler olduğunu sizler kadar merak ettik ve size tahinli kek tarifini
anlatmaya karar verdik. Bu konuya başlamadan önce sizlere Türk kadınları ve
erkeklerinin hassas olduğu ama bu hassaslığın çok zor olduğu bir konudan
bahsedelim ki sonra başlayalım anlatmaya. Tahinli kek diyet için zor ve yıkıcı
bir durum değildir. Bilirsiniz ki hepimiz diyet yapar işin garibi önümüze böyle
güzel bir pasta gelirse diyeti bozarız ve üzülürüz. Bu kek hem diyeti bozacak
bir kek değildir hem de kalorisi yüksek değildir. Bununla birlikte Türkiye’de
diyet yapmak gerçekten zor olan işlerden bir tanesidir. Her yerde de güzel
yemekler ve tatlılar. Onun için yediğiniz şeyden çok ne kadar yediğinize dikkat
ederseniz bu iş daha kolay olacaktır. Hadi başlayalım bu güzel kek için.
Malzemeler
10 Kişilik Tahinli Kek Tarifi
2 yemek kaşığı susam
2 ufalanmış ceviz
5 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 bardak sıvı yağ
1.5 bardak süt
2 bardak şeker
2 bardak tahin
4 tane yumurta
Malzemeler de dikkat etmemiz gereken çok nokta yoktur ama
yine de malzeme seçimin de ne kadar taze malzeme kullanırsak işimiz o kadar iyi
olacaktır. Burada neye dikkat edebiliriz? Una dikkat edelim. Un bizler için çok
önemli noktadır. Pastalık un olmasına dikkat edelim ama ekmeklik buğdayla da bu
işi yapabileceğinizi unutmayınız. Yumurtaların köy yumurtası olmasına da çok
dikkat etmeniz gerek ama yine diyoruz en güzeli için olmazsa olmaz değildir
normal yumurtalarda olur ki köy yumurtası herkesin bulabileceği bir yumurta
değildir. Bir konuda ölçek için açalım. Ölçek sizin sayınıza göredir. Bu 10
kişilik bir kekin ortalama limitidir.
Pişirme Nasıl Olmalıdır?
Çoğu kekte olduğu gibi bu kekin de ilk işlemi yumurta şeker
birlikteliği ve bu ikisinin çırpılarak karışımıdır. Bunu yapan kişiler ile
ikinci aşamaya geçebiliriz.
İkinci aşama olarak yapmamız gereken un ve dâhilinde
vanilya, kabartma tozu eklemek ve bu işlemden sonra yine karıştırmaktır.
Bundan sonrası size karışık gelmesin diye tek tek yazalım. Sonra
ki işlemimiz cevizi katmak olacak ve dâhilinde un ve susam dökük karıştırma işlemine
geçmeniz gerekecek isterseniz bu aşamadan sonra kek kalıbınızı yağlayın ve
fırını ısınması için açın.
Daha sonra iyice karıştırılmış malzemeleri kalıba dökme
zamanı bunu yaptıktan sonra karışım dinginleşmesi için bir dk. bekleyin ve
sonra haydi fırına sürelim ortalama 170 ila 180 derece arası olan fırına
sürelim ve yarım saat bekleyelim. İşte hazır kekimiz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder