12 Temmuz 2020 Pazar

Sini Köfte Tarifi


Hanımlar beyler akşama ne yapalım diye düşünenler, düşünmenize ve o güzel aklınızı yormanıza gerek yok. Sizlere muhteşem bir yemek tarifi ile geliyoruz. İsmini çok duymamış olmanız doğaldır. Yemeği yapınca ise pişman olacaksınız, ben bu yemeği nasıl bu güne kadar yapmadım diye. Bugünden sonra özellikle yemeğin şeklini gördükten sonra bu harika yemeği her hafta yapıp misafirlere ve ailenize sunacaksınız. Korkmanıza gerek yok yapımı zor gözüken bir yemek olsa da beraber bu işi başaracağız ve sizler sanatçı insanlarsınız ki bizim kanımız da var güzel yemek var. Sizlere yazımız biraz uzun gelebilir bunun nedeni yemekle arası olmayan ve bu işi yeni alışan kişilerin de olmasıdır. Yemeğimizin en ince ayrıntılarına kadar işte başlıyoruz.




Malzemeler


Bu tur yemekleri yaparken bazı püf noktaları vardır. Bu yemekleri yaparken dikkat etmeliyiz ve önem göstermeliyiz kullandığımız malzemeleri kendi ellerimizle seçmeliyiz.  Bunlara güzel bir tat vermek için emek sarf etmeliyiz. Haydi, sizlere kısaca malzemelerden bahsedelim.

8 Kişilik Sini Köfte Malzemeleri:


1 bardak ince bulgur
1 bardak irmik
1 bardak sıcak su
1 tane haşlanmış patates
1,5 su bardağı un
1 tane yumurta
1 tane yumurta beyazı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon

Öncelikle bu yemek için bulgur ve irmiği özel olarak köftelik almalıyız, daha sonra yumurtaları bu yemek için özel köy yumurtası kullanırsak bizim için daha iyi olur. Salçayı konserve yerine ev yapımı salça kullanırsak yemeğe hem farklı bir lezzet katar hem de rengini güzelleştirir. Sebzeleri kendimiz özel olarak önceden iyi olanlarından sipariş etmeliyiz ve son olarak baharatları paket olarak kullanırsak bizim açımızdan daha iyi olur.

İç Harcı İçin Gereken Malzemeler:


100 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1,5 bardak doğranmış maydanoz
1,5 bardak ceviz içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bu malzemelerin hepsinin önemli olduğunu biliyoruz bu yüzden bunları alırken çok dikkat etmeliyiz. Mesela kıymayı alırken dana eti olmasına özen gösterirsek daha iyi olur, soğan ve maydanozları temiz ve sağlıklı olanlarından almalıyız ve taze olmasına özen göstermeliyiz. Salçaları konserve yerine annelerimizin elde yaptığı salçalardan kullanırsak yemeğimiz daha hoş bir tada sahip olur.

Üzeri İçin Gereken Malzemeler:


1 çay bardağı zeytinyağı
Bu yağın katkısız ve orijinal zeytinyağı olması çok önemlidir.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak bir derin kap alalım ve kabın dibini yağlayalım çünkü çıkarırken daha kolay olsun. Daha sonra bu kabın içine irmiği ve bulguru karıştıralım. Üzerine de bir bardak sıcak suyu ekleyip iyice birbirlerine karışmalarını sağlayalım daha sonra kabın ağzını kapatıp biraz kabarmasını bekleyelim irmik ve bulgur kabardıktan sonra farklı bir kâsenin içinde haşlanmış patatesi ezelim ve hepsini bir birine karıştıralım.
İkinci aşama olarak karışımın üzerine bir miktar unu aktaralım ve bir tane yumurtayı da üzerine kıralım. Daha sonra üzerine zeytinyağı ve salçayı koyup hepsini birlikte harmanlayalım ve son olarak üzerine baharatları ekleyip karıştıralım ve kıvamına gelene kadar yoğuralım bir müddet buzdolabında bekletelim ve dinlendirelim. Hamur bir köşede dinlenirken bizler de bir yandan iç harcını hazırlamaya başlayalım.
Üçüncü aşama olarak bir ocağın üzerine tavayı koyalım ve içine bir miktar yağ aktaralım.  Kızaran yağın içine kıymayı ekleyip güzelce yoğuralım. Ardından küp şeklinde doğranmış olan kuru soğanı içine aktaralım ve tekrar kavurmaya bırakalım. Üzerine biraz salça ekleyelim ve son malzeme olarak maydanoz ve cevizi aktarıp biraz piştikten sonra ocağın altını kapatıp dinlendirelim.  iç harcımız hazır
Son aşama olarak bir borcamın dibini güzelce yağlayalım ve v hazırladığımız hamuru ikiye bölüp bir kısmını borcamın tabanına yatıralım ve üzerine hazırladığımız iç harcını yatıralım. İç harcının üstüne kalan hamuru koyarak bastıralım. Tüm fırın kabına yayılacak kadar dağıtalım daha sonra bir bıçak yardımıyla dilimleyelim. Üzerine zeytinyağı dökelim önceden ısıtılmış fırının içine koyalım ve biraz pişmesini bekleyelim piştikten sonra çıkartalım ve servis tabaklarına yerleştirip sıcak serviste bulunalım böylece harika bir servis olmuş olur ve güzel bir görünüme sahip olmuş olur herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder