23 Temmuz 2020 Perşembe

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi


Pirinç pilavı yapmak çok zor bir iştir çoğu insan nasıl pilav yapacağını bilir ama pirinç pilavını tane tane yapmak kolay bir iş değildir. Bizler Türkler olarak gerek kolay olduğundan gerekse ucuza mal olduğundan pilav yapmayı çok severiz. Bunun için sizlere en güzel pilav tariflerini vermekle birlikte nasıl tane tane yapılır sırlarını verelim. Kulağınızı eğin kimse duymasın bizleri. Öğrenciler sizde gelin merak etmeyin bu işi sizde çok kolay yapacaksınız. Sizlere kolay ve 5 kişilik bir pilav tarifi verelim. 5 kişilik olsun ki zor olsun. 2 kişilik bir pilav da belki tane tane olmasını sağlarsınız ama 5 kişilik bir yemekte bu iş o kadar kolay olmayacaktır.
Bu işin sırrından bahsedelim. Bu işin sırrı tamamen ateş ve su uyumunda ve pirincin kalitesinde. Bu üçlüyü hallettikten sonra gerisi çocuk işi zaten hadi bu işe başlayalım.




5 Kişilik Pilav Tarifi Ve Tane Tane Yapma İşlemi


Malzeme olarak ne kullanalım?
1.      Bu işin başrol oyuncusu pirinçtir(4 bardak) Tabiki de. Bizler kaliteli pirinç kullanırsak pirinç pilavını tane tane yapma işleminin ilk adımını atmış oluruz. Biz bu iş için kırık olmayan balo pirinci tavsiye ederiz.
2.     Tereyağı sofralarımızın ve yemeklerimizin vazgeçilmez bir oyuncusudur. Sizler yemekte tereyağını kullandığınız zaman ve ölçülü kullandığınız zaman o içinde ki güzelim katkısıyla pirinçleri tane tane yapacaktır.
3.     Sıvı yağ tereyağı sadece tadı vermek içindir sıvı yağı oranlı koyarsanız muhteşem ve tane tane pilava sahip olursunuz. Az koyarsanız yemek dibe tutar. Çok koyarsanız hepsi birbirine yapışır.
4.     Tuz ve bulyonla da tadı yakalarsınız. Bununla birlikte tuz oranı size kalmış bir durumdur. Nasıl seviyorsanız bu işe o kadar tuz katın.

   Tane Tane Olması İçin Nasıl Pişirilir?


Yine püf noktalarla birlikte bu işi başaracağız.
1.      En önemli nokta pirinci yıkamaktır. Yıkanması bir pirinç bu iş de hem sağlıksız hem de zor  olacaktır. Pirinci iyice yıkayın ve süzgeçten geçirin.
2.      Daha sonra yağı koyun ve biraz ısıtın. Bu süreçten sonra yapacağınız şey çok kolaydır. Pirinci  koyun ve ateşte iyice kavurun. Bu işlemden önce tereyağını da eritmeyi unutmayın.
3.      Pirinç rengini aldıktan sonra yapacağınız şey çok basit ve sona yaklaşan bir işlemdir. Pirinç  kavrulduktan sonra suyu ölçekle tutturun ve bu işte ki en önemli püf noktaya geldiğimizi  unutmayın. Su çok önemlidir az olursa pişmez. Çok olursa pirinç lapa olur. Onun için 4 su bardağı bardağı pirince 6 su bardağı su ekleyin.
4.     Bundan sonra tuzu ve bulyonu koyun kapağı kapatın. İşte pirinç pilavı hazır. 20 dk. kaynatın ve bunu kısık ateşte yapın. Pilav göz göz olmaya başlar ve emin olun bunları adım adım yaparsanız tane tane bir pilavınız olacaktır. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder