Pirinç pilavı yapmak çok zor bir iştir çoğu insan nasıl
pilav yapacağını bilir ama pirinç pilavını tane tane yapmak kolay bir iş
değildir. Bizler Türkler olarak gerek kolay olduğundan gerekse ucuza mal
olduğundan pilav yapmayı çok severiz. Bunun için sizlere en güzel pilav
tariflerini vermekle birlikte nasıl tane tane yapılır sırlarını verelim.
Kulağınızı eğin kimse duymasın bizleri. Öğrenciler sizde gelin merak etmeyin bu
işi sizde çok kolay yapacaksınız. Sizlere kolay ve 5 kişilik bir pilav tarifi
verelim. 5 kişilik olsun ki zor olsun. 2 kişilik bir pilav da belki tane tane
olmasını sağlarsınız ama 5 kişilik bir yemekte bu iş o kadar kolay
olmayacaktır.
Bu işin sırrından bahsedelim. Bu işin sırrı tamamen ateş ve
su uyumunda ve pirincin kalitesinde. Bu üçlüyü hallettikten sonra gerisi çocuk
işi zaten hadi bu işe başlayalım.
5 Kişilik Pilav Tarifi Ve Tane Tane Yapma İşlemi
Malzeme olarak ne kullanalım?
1. Bu
işin başrol oyuncusu pirinçtir(4 bardak) Tabiki de. Bizler kaliteli pirinç
kullanırsak pirinç pilavını tane tane yapma işleminin ilk adımını atmış oluruz.
Biz bu iş için kırık olmayan balo pirinci tavsiye ederiz.
2. Tereyağı
sofralarımızın ve yemeklerimizin vazgeçilmez bir oyuncusudur. Sizler yemekte
tereyağını kullandığınız zaman ve ölçülü kullandığınız zaman o içinde ki
güzelim katkısıyla pirinçleri tane tane yapacaktır.
3. Sıvı yağ tereyağı sadece tadı vermek
içindir sıvı yağı oranlı koyarsanız muhteşem ve tane tane pilava sahip
olursunuz. Az koyarsanız yemek dibe tutar. Çok koyarsanız hepsi birbirine
yapışır.
4. Tuz
ve bulyonla da tadı yakalarsınız. Bununla birlikte tuz oranı size kalmış bir
durumdur. Nasıl seviyorsanız bu işe o kadar tuz katın.
Tane Tane Olması İçin Nasıl Pişirilir?
Yine püf noktalarla birlikte bu işi başaracağız.
1. En
önemli nokta pirinci yıkamaktır. Yıkanması bir pirinç bu iş de hem sağlıksız hem
de zor olacaktır. Pirinci iyice yıkayın ve süzgeçten geçirin.
2. Daha
sonra yağı koyun ve biraz ısıtın. Bu süreçten sonra yapacağınız şey çok
kolaydır. Pirinci koyun ve ateşte iyice kavurun. Bu işlemden önce tereyağını da
eritmeyi unutmayın.
3. Pirinç
rengini aldıktan sonra yapacağınız şey çok basit ve sona yaklaşan bir işlemdir.
Pirinç kavrulduktan sonra suyu ölçekle tutturun ve bu işte ki en önemli püf
noktaya geldiğimizi unutmayın. Su çok önemlidir az olursa pişmez. Çok olursa
pirinç lapa olur. Onun için 4 su bardağı bardağı pirince 6 su bardağı su
ekleyin.
4. Bundan
sonra tuzu ve bulyonu koyun kapağı kapatın. İşte pirinç pilavı hazır. 20 dk.
kaynatın ve bunu kısık ateşte yapın. Pilav göz göz olmaya başlar ve emin olun
bunları adım adım yaparsanız tane tane bir pilavınız olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder