Çoğumuzun ilk
defa duyduğu birçoğumuzun da hiç yemediği bir yemektir. Bunun tadını ve görüntüsünü
görünce bu güne kadar yemediğiniz için çok pişman olacaksınız. Bu yemeğe neden
böyle bir isim vermişler bilmiyoruz ama insanlarımızın sırf ismi İsveç köftesi
diye içinde domuz olduğunu sanmak yaptığımız en büyük yanlışlardan bir tanesi
olmuştur. Be yemek Türkiye’de yapılmakta ve normal etle yapılmaktadır. Lütfen
bilmediğimiz bir konu için yorum yapmayalım ve en azından başka insanlarında
kafasını karıştırmayalım. Birazdan size malzemeleri ve yemeğin yapılışını en
küçük ayrıntısına kadar anlatalım ve bu güzel yemeğin sofranıza konulmasını
sağlayalım. Haydi, başlayalım ve bir an önce leziz yemeği tadalım.
Malzemeler
Bu yemek için malzemeler
fazlasıyla önemlidir. Aslında malzemeler sadece bu yemek için değil ismi
aklınıza gelen bütün yemekler için çok önemlidir. Bazı istisnai durumlar
dışında bütün yemekler taze ve bir o kadar yeni ürünleri sever. Yağ oranı et de
çok önemlidir. Siz ne kadar ete dikkat ederseniz yemekte tadına o kadar dikkat
edecektir. Haydi, malzemeler bakalım.
8 Kişilik Soslu İsveç Köftesi Malzemeleri
1 kilo kıyma
2 tane yumurta
2 tane rendelenmiş kuru soğan
1 tane sarımsak
Soslu İsveç Köftesi Ekmeği İçin Gerekli Malzemeler
1 bardak süt
Tuz
Karabiber
Yenibahar
2 yemek kaşığı un
Sosu için gerekli malzemeler
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 tane et bulyon
Tuz
Karabiber
Krema
Son olarak yemeği kızartmak için 1.5
bardak sıvı yağ
Malzemeleri
tamam ettiyseniz bu işe başlamak için daha ne bekliyoruz. Bu yemeğin malzemeleri
içinde ete çok dikkat edin ve özellikle dana eti olmasına dikkat edin. Çok
yağlı olmazsa sizin yemeğiniz için çok daha iyi olacaktır.
Nasıl Pişirilmeli?
İşin en zor
yanı bu ya şimdi bunun nasıl pişirildiğini, en ince ayrıntısına kadar
anlatacağız. Ne kadar geniş anlatırsak sizde o kadar kafanız karışmadan bu işi başaracaksınız.
İlk aşama
olarak köftenin harcını hazırlanalım. Harç için kıyma yumurta soğan gibi malzemelerini
ekleyelim. Bunu yaptıktan sonra harç halini alana kadar yoğuralım. Bu iş için
elimizden geldiğince uzun yapalım ki et ve baharatlar birbirini yesin. Bundan
sonra ki aşama çok kolay olacaktır.
Hazırladığınız eti yarım saat dolaba koyun orada dinlenmesi sizler için
çok önemlidir.
Bu dinlenme
süresi geçtikten sonra yapmanız gereken diğer aşama köfteleri kızartmaktır.
Bunun için tavayı kullanın ve yağını israf etmeyin sosta işinize çok
yarayacaktır.
Son olarak sosu
hazırlayın ve bu işi tamamlayın. Sosu hazırlamak için yapmanız gereken
öncelikle tereyağını eriterek bu işe başlayın ve sonra ununu ekleyin üstüne
nişasta ekleyeceksiniz. Kıvam alana kadar karıştırın sonra baharatlar ve en son
krema olacak. Yemeğin üzerinde ve yanında güzelce servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder