15 Temmuz 2020 Çarşamba

Soslu İsveç Köftesi Tarifi


Çoğumuzun ilk defa duyduğu birçoğumuzun da hiç yemediği bir yemektir. Bunun tadını ve görüntüsünü görünce bu güne kadar yemediğiniz için çok pişman olacaksınız. Bu yemeğe neden böyle bir isim vermişler bilmiyoruz ama insanlarımızın sırf ismi İsveç köftesi diye içinde domuz olduğunu sanmak yaptığımız en büyük yanlışlardan bir tanesi olmuştur. Be yemek Türkiye’de yapılmakta ve normal etle yapılmaktadır. Lütfen bilmediğimiz bir konu için yorum yapmayalım ve en azından başka insanlarında kafasını karıştırmayalım. Birazdan size malzemeleri ve yemeğin yapılışını en küçük ayrıntısına kadar anlatalım ve bu güzel yemeğin sofranıza konulmasını sağlayalım. Haydi, başlayalım ve bir an önce leziz yemeği tadalım.




Malzemeler


Bu yemek için malzemeler fazlasıyla önemlidir. Aslında malzemeler sadece bu yemek için değil ismi aklınıza gelen bütün yemekler için çok önemlidir. Bazı istisnai durumlar dışında bütün yemekler taze ve bir o kadar yeni ürünleri sever. Yağ oranı et de çok önemlidir. Siz ne kadar ete dikkat ederseniz yemekte tadına o kadar dikkat edecektir. Haydi, malzemeler bakalım.

 8 Kişilik Soslu İsveç Köftesi Malzemeleri


1 kilo kıyma
2 tane yumurta
2 tane rendelenmiş kuru soğan
1 tane sarımsak

Soslu İsveç Köftesi Ekmeği İçin Gerekli Malzemeler


1 bardak süt
Tuz
Karabiber
Yenibahar
2 yemek kaşığı un
Sosu için gerekli malzemeler
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 tane et bulyon
Tuz
Karabiber
Krema
Son olarak yemeği kızartmak için 1.5 bardak sıvı yağ

Malzemeleri tamam ettiyseniz bu işe başlamak için daha ne bekliyoruz. Bu yemeğin malzemeleri içinde ete çok dikkat edin ve özellikle dana eti olmasına dikkat edin. Çok yağlı olmazsa sizin yemeğiniz için çok daha iyi olacaktır.

Nasıl Pişirilmeli?


İşin en zor yanı bu ya şimdi bunun nasıl pişirildiğini, en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. Ne kadar geniş anlatırsak sizde o kadar kafanız karışmadan bu işi başaracaksınız.
İlk aşama olarak köftenin harcını hazırlanalım. Harç için kıyma yumurta soğan gibi malzemelerini ekleyelim. Bunu yaptıktan sonra harç halini alana kadar yoğuralım. Bu iş için elimizden geldiğince uzun yapalım ki et ve baharatlar birbirini yesin. Bundan sonra ki aşama çok kolay olacaktır.  Hazırladığınız eti yarım saat dolaba koyun orada dinlenmesi sizler için çok önemlidir.
Bu dinlenme süresi geçtikten sonra yapmanız gereken diğer aşama köfteleri kızartmaktır. Bunun için tavayı kullanın ve yağını israf etmeyin sosta işinize çok yarayacaktır.
Son olarak sosu hazırlayın ve bu işi tamamlayın. Sosu hazırlamak için yapmanız gereken öncelikle tereyağını eriterek bu işe başlayın ve sonra ununu ekleyin üstüne nişasta ekleyeceksiniz. Kıvam alana kadar karıştırın sonra baharatlar ve en son krema olacak. Yemeğin üzerinde ve yanında güzelce servis yapın afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder