Aranızda
şehriyeyi sevmeyen yoktur. Çorbalarda ve pilavlarda kullandığımız şehriyeyi
değişik tariflerle salatalarda da kullanabiliriz. Ekmek kullanmadan
tüketebileceğiniz tavuklu şehriye salatası, içine ekleyeceğiniz zengin vitamin
ve minerallerle kaliteli bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır. Tavuklu şehriye salatası hazırlamak için arpa
şehriye kullanabileceğiniz gibi tel şehriye de kullanabilirsiniz. Biz bu
tarifimizde tel şehriye kullandık.
Tavuklu Şehriye Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler:
3
Yemek kaşığı zeytinyağı,
1,5
su bardağı tel şehriye,
2
su bardağı su,
Orta
boy bir salata kasesi için yaklaşık 400 gram kadar haşlanmış göğüs eti
kullanılır.
3
adet orta boy közlenmiş kaypa biberi (isteğe bağlı)
3
adet küp küp doğranmış kornişon turşusu,
Eğer
mevsiminde iseniz bir iki dal taze kıyılmış yeşil soğan ve bir tutam ince
doğranmış maydanoz,
3
adet orta boy dilimlenmiş mantar,
2
-3 kaşık haşlanmış mısır,
3
yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve bir limonun suyu
2
yemek kaşığı kadar nar ekşisi ve bir çay kaşığı tuz, bir tutam sumak ve bir
tutam isot.
Hazırlanışı
Tavuklu şehriye salatasını hazırlamak
için işe şehriyeleri kavurmakla başlanır. 3 Yemek kaşığı zeytinyağının üzerine
şehriye eklenerek şehriyeler hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra su
eklenir ve şehriyeler pişirilir. Suyun tamamı çekilinceye kadar pişirilen
şehriyeler bir süzgeçten geçirildikten sonra salata kasesine alınır. Yukarıdaki
malzemeler sırasıyla kaseye eklenerek, sonunda güzelce karıştırılır. Bu salata öğle ve akşam yemeklerinde aileniz
ve misafirleriniz için doyurucu ve lezzetli özelliği sayesinde favorilerinizin
arasına girecek. Yanında çorba, turşu, ezme ve yoğurt gibi besinlerle de
tüketebileceğiniz tavuklu şehriye salatası sevdiğiniz pek çok besinin bir arada
kullanıldığı bir garnitür türüdür. Bu
özelliği sayesinde sadece öğünlerde değil çaylarda ve tatlı ikramlıkların
yanında da servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder