28 Temmuz 2020 Salı

Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi


Aranızda şehriyeyi sevmeyen yoktur. Çorbalarda ve pilavlarda kullandığımız şehriyeyi değişik tariflerle salatalarda da kullanabiliriz. Ekmek kullanmadan tüketebileceğiniz tavuklu şehriye salatası, içine ekleyeceğiniz zengin vitamin ve minerallerle kaliteli bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır.  Tavuklu şehriye salatası hazırlamak için arpa şehriye kullanabileceğiniz gibi tel şehriye de kullanabilirsiniz. Biz bu tarifimizde tel şehriye kullandık.



Tavuklu Şehriye Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler:


3 Yemek kaşığı zeytinyağı,
1,5 su bardağı tel şehriye,
2 su bardağı su,
Orta boy bir salata kasesi için yaklaşık 400 gram kadar haşlanmış göğüs eti kullanılır.
3 adet orta boy közlenmiş kaypa biberi (isteğe bağlı)
3 adet küp küp doğranmış kornişon turşusu,
Eğer mevsiminde iseniz bir iki dal taze kıyılmış yeşil soğan ve bir tutam ince doğranmış maydanoz,
3 adet orta boy dilimlenmiş mantar,
2 -3 kaşık haşlanmış mısır,
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve bir limonun suyu
2 yemek kaşığı kadar nar ekşisi ve bir çay kaşığı tuz, bir tutam sumak ve bir tutam isot.

Hazırlanışı


Tavuklu şehriye salatasını hazırlamak için işe şehriyeleri kavurmakla başlanır. 3 Yemek kaşığı zeytinyağının üzerine şehriye eklenerek şehriyeler hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra su eklenir ve şehriyeler pişirilir. Suyun tamamı çekilinceye kadar pişirilen şehriyeler bir süzgeçten geçirildikten sonra salata kasesine alınır. Yukarıdaki malzemeler sırasıyla kaseye eklenerek, sonunda güzelce karıştırılır.  Bu salata öğle ve akşam yemeklerinde aileniz ve misafirleriniz için doyurucu ve lezzetli özelliği sayesinde favorilerinizin arasına girecek. Yanında çorba, turşu, ezme ve yoğurt gibi besinlerle de tüketebileceğiniz tavuklu şehriye salatası sevdiğiniz pek çok besinin bir arada kullanıldığı bir garnitür türüdür.  Bu özelliği sayesinde sadece öğünlerde değil çaylarda ve tatlı ikramlıkların yanında da servis edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder