23 Temmuz 2020 Perşembe

Tavuk Köfte Tarifi


Hepimizin farklı bir yemek yapma gibi bir isteği vardır. Bu iş kolay bir iş değildir. Her gün yemek yapmak. Özellikle ev kadınları için iş daha da zorlaşır.  Daha sabah gözlerini açıp da mutfağa geçerken bugün akşam o sofraya ne koyulacak derdi başlar onun için kadın olmak çok zordur. Erkekler de yemek yapar ama genel de ülkemizde bu işi kadınların yaptığını hepimiz biliyoruz. Şimdi kadınlar için muhteşem ve farklı bir köfte tarifi vereceğiz. Tavuk köfte ismi bile farklı geldi değil mi? Tarifimiz bittiğinde masanızda duran o lezzetli yemeğin adı kesinlikle tavuk köfte olacak. Sizler kendinizi hazır hissettiğiniz zaman bu işe başlayabiliriz. Merak etmeyin en basit ve ince ayrıntılarına kadar anlatıp herkesin bugün bu işi başarmasını sağlayacağız.





Malzemeler


Yemek yapmak insanları en rahatlatan bir iştir. Bu yüzden bütün kadınlar mutfakta bütün gün acaba ne yapsam diye düşünürler Âmâ yine en sonunda en kolay ve en lezzetli yemek yapmaya karar verirler mesela köfte kolay ve çok lezzetli bir yemektir bu yüzden bütün şehirlerde farklı şekillerde yapılır. Yemek yapıyoruz ama nelere dikkat etmeliyiz hemen kısaca anlatayım bizler yemek yapmanın püf noktalarına dikkat etmeliyiz ve yaptığımız yemeğe özen göstermeliyiz o zaman haydi size biraz köfteden bahsedelim.

8 Kişilik Tavuk Köfte Malzemeler:


2 paket tavukgöğsü
4 yemek kaşığı galeta unu
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı salça
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı süt veya su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon

Bazı insanlar yemek yaparken kendini çok mutlu hissederler aslında doğru mutfak insana huzur veriyor ama bunun yanı sıra yemek yemekte her zaman olduğu gibi yüzümüzü güldürüyor. Şimdi bu yemeği yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Tavukgöğsünü marketten almak yerine kasaptan özel olarak yaptırırsak kokusu ve lezzeti üzerinde kalmış olur. Daha sonra sebzeleri özel olarak kendi elimizle seçmeliyiz domates salçasını konserve almamalıyız süt olarak köy sütü kullanmalıyız ve en önemlisi hepsini taze kullanmalıyız.

Kızartmak İçin Gereken Malzemeler:


Sıvı yağ

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak bütün malzemeler temiz bir şekilde yıkanır. Daha sonra bir tezgâhın üzerine tavukgöğsü konulur ve küp şeklinde doğranır doğranan tavukgöğsü bir robot alınır ve içine atılıp kıyma haline getirilir. Sonra robottan çıkarılıp bir tabağa koyulur. Daha sonra bir rende alınır soğanların kabuğu soyulur ve güzel bir şekilde rendelenir.
İkinci aşama olarak farkı bir kaba galeta unu domates sosu yumurta süt ve su koyulur hepsi birbiri ile karıştıktan sonra üzerine baharatlar katılır ve hepsi iyice karıştırılır. Daha sonra bu karıştırılan malzemelerin içine kıyma haline getirilmiş tavukgöğsü ve rendelenmiş soğan eklenir ve hepsi birlikte iyice harmanlanır.
Üçüncü aşama olarak harmanlanmış harcı buzdolabına koyuyoruz ve biraz dinlendiriyoruz. Dinlenen harçtan küçük parçacıklar halinde koparıyoruz ve yuvarlaklar edip elimizle hafif şekilde bastırıyoruz. Daha sonra bir tava alıyoruz içine biraz sıvı yağ koyuyoruz ve yaptığımız et topcuklarını içine atıp tek tek kızartıyoruz kızaranları ayrı bir tabağa koyuyoruz son olarak dinlenen tavuk köftelerini servis tabaklarına düzüyoruz ve mükemmel bir şekilde serviste bulunuyoruz.
Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder