Hepimizin farklı bir yemek yapma gibi bir isteği vardır. Bu iş kolay
bir iş değildir. Her gün yemek yapmak. Özellikle ev kadınları için iş daha da zorlaşır. Daha sabah gözlerini açıp da mutfağa geçerken
bugün akşam o sofraya ne koyulacak derdi başlar onun için kadın olmak çok
zordur. Erkekler de yemek yapar ama genel de ülkemizde bu işi kadınların
yaptığını hepimiz biliyoruz. Şimdi kadınlar için muhteşem ve farklı bir köfte
tarifi vereceğiz. Tavuk köfte ismi bile farklı geldi değil mi? Tarifimiz
bittiğinde masanızda duran o lezzetli yemeğin adı kesinlikle tavuk köfte
olacak. Sizler kendinizi hazır hissettiğiniz zaman bu işe başlayabiliriz. Merak
etmeyin en basit ve ince ayrıntılarına kadar anlatıp herkesin bugün bu işi
başarmasını sağlayacağız.
Malzemeler
Yemek yapmak insanları en rahatlatan bir iştir. Bu yüzden bütün
kadınlar mutfakta bütün gün acaba ne yapsam diye düşünürler Âmâ yine en sonunda
en kolay ve en lezzetli yemek yapmaya karar verirler mesela köfte kolay ve çok
lezzetli bir yemektir bu yüzden bütün şehirlerde farklı şekillerde yapılır. Yemek
yapıyoruz ama nelere dikkat etmeliyiz hemen kısaca anlatayım bizler yemek
yapmanın püf noktalarına dikkat etmeliyiz ve yaptığımız yemeğe özen göstermeliyiz
o zaman haydi size biraz köfteden bahsedelim.
8 Kişilik Tavuk Köfte Malzemeler:
2 paket tavukgöğsü
4 yemek
kaşığı galeta unu
2 adet
kuru soğan
1 demet
maydanoz
4 yemek
kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı
salça
1 tane
yumurta
1 yemek
kaşığı süt veya su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon
Bazı insanlar yemek yaparken kendini çok mutlu hissederler aslında
doğru mutfak insana huzur veriyor ama bunun yanı sıra yemek yemekte her zaman
olduğu gibi yüzümüzü güldürüyor. Şimdi bu yemeği yaparken nelere dikkat etmeliyiz.
Tavukgöğsünü marketten almak yerine kasaptan özel olarak yaptırırsak kokusu ve
lezzeti üzerinde kalmış olur. Daha sonra sebzeleri özel olarak kendi elimizle
seçmeliyiz domates salçasını konserve almamalıyız süt olarak köy sütü
kullanmalıyız ve en önemlisi hepsini taze kullanmalıyız.
Kızartmak İçin Gereken Malzemeler:
Sıvı yağ
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak bütün malzemeler temiz bir şekilde yıkanır. Daha
sonra bir tezgâhın üzerine tavukgöğsü konulur ve küp şeklinde doğranır doğranan
tavukgöğsü bir robot alınır ve içine atılıp kıyma haline getirilir. Sonra
robottan çıkarılıp bir tabağa koyulur. Daha sonra bir rende alınır soğanların
kabuğu soyulur ve güzel bir şekilde rendelenir.
İkinci aşama olarak farkı bir kaba galeta unu domates sosu yumurta süt
ve su koyulur hepsi birbiri ile karıştıktan sonra üzerine baharatlar katılır ve
hepsi iyice karıştırılır. Daha sonra bu karıştırılan malzemelerin içine kıyma
haline getirilmiş tavukgöğsü ve rendelenmiş soğan eklenir ve hepsi birlikte
iyice harmanlanır.
Üçüncü aşama olarak harmanlanmış harcı buzdolabına koyuyoruz ve biraz dinlendiriyoruz.
Dinlenen harçtan küçük parçacıklar halinde koparıyoruz ve yuvarlaklar edip
elimizle hafif şekilde bastırıyoruz. Daha sonra bir tava alıyoruz içine biraz
sıvı yağ koyuyoruz ve yaptığımız et topcuklarını içine atıp tek tek
kızartıyoruz kızaranları ayrı bir tabağa koyuyoruz son olarak dinlenen tavuk köftelerini
servis tabaklarına düzüyoruz ve mükemmel bir şekilde serviste bulunuyoruz.
Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder