2 Temmuz 2020 Perşembe

Portakallı Kereviz Salatası Tarifi


Portakallı kereviz salatası C vitaminine büyük ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde hem açlığımızı giderecek, hem de kaliteli bir öğün geçirmemizi sağlamaya büyük ölçüde yardımcı olacaktır. A ve K vitaminin yanında potasyum bakımından son derece zengin olan kerevizi çocuklara yedirmenin de eğlenceli yollarından biri olan portakallı kereviz salatasının yapılışı ise son derece kolaydır. Portakallı kereviz için gerekli olan



Malzemeler;


1 adet orta boy portakalın suyu,
1 adet şerit şeklinde doğranmış kereviz.
1 limonun suyu,
1 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı hardal,
1 yemek kaşığı mayonez,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz.
Kerevizleri pişirmek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tutam ince kıyılmış dereotu.
1 adet doğranmış göbek marul,
1 tutam doğranmış maydanoz.

Hazırlanışı;


Portakallı kereviz salatasını hazırlamak için kerevizler bir kaseye alınır. Ardından limon ve portakal suyu eklenerek karıştırılır. Sonra salatanın sosu için zeytinyağı,  hardal, mayonez, tuz, yoğurt bir kapta güzelce çırpılır. 1 tavaya eklenen bir yemek kaşığı sıvı yağın üzerine kerevizler boşaltılır ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Büyükçe bir kaseye kerevizler ve salata sosu boşaltılır. Salatanın üzerine dereotu, göbek marul ve maydanoz eklenerek harmanlanır. Bu lezzetli salata hem öğle yemeklerinde hem de akşam yemeklerinde sade ya da garnitür olarak tüketilebilir.
Salatanın görselini daha da güzelleştirmek için suyunu sıktığınız portakalın kabuklarını kullanabilir ya da oval küçük kaselerde tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder