Portakallı
kereviz salatası C vitaminine büyük ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde hem
açlığımızı giderecek, hem de kaliteli bir öğün geçirmemizi sağlamaya büyük
ölçüde yardımcı olacaktır. A ve K vitaminin yanında potasyum bakımından son
derece zengin olan kerevizi çocuklara yedirmenin de eğlenceli yollarından biri
olan portakallı kereviz salatasının yapılışı ise son derece kolaydır.
Portakallı kereviz için gerekli olan
Malzemeler;
1
adet orta boy portakalın suyu,
1
adet şerit şeklinde doğranmış kereviz.
1
limonun suyu,
1
su bardağı yoğurt,
2
yemek kaşığı hardal,
1
yemek kaşığı mayonez,
1
kahve fincanı zeytinyağı,
1
çay kaşığı tuz.
Kerevizleri
pişirmek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1
tutam ince kıyılmış dereotu.
1
adet doğranmış göbek marul,
1
tutam doğranmış maydanoz.
Hazırlanışı;
Portakallı
kereviz salatasını hazırlamak için kerevizler bir kaseye alınır. Ardından limon
ve portakal suyu eklenerek karıştırılır. Sonra salatanın sosu için
zeytinyağı, hardal, mayonez, tuz, yoğurt
bir kapta güzelce çırpılır. 1 tavaya eklenen bir yemek kaşığı sıvı yağın
üzerine kerevizler boşaltılır ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Büyükçe
bir kaseye kerevizler ve salata sosu boşaltılır. Salatanın üzerine dereotu,
göbek marul ve maydanoz eklenerek harmanlanır. Bu lezzetli salata hem öğle
yemeklerinde hem de akşam yemeklerinde sade ya da garnitür olarak
tüketilebilir.
Salatanın
görselini daha da güzelleştirmek için suyunu sıktığınız portakalın kabuklarını
kullanabilir ya da oval küçük kaselerde tek kişilik porsiyonlar
hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder