Az malzemeli
lezzetli bir soğanlı yumurtalı mıhlama nasıl yapılır? İşte malzeme listesi;
Soğanlı Yumurtalı Mıhlama İçin Gerekli Malzemeler
·
4
adet orta boy doğan
·
2
adet yeşil biber
·
2
adet domates
·
1
tatlı kaşığı domates salçası
·
2
yemek kaşığı sıvıyağ
·
2
adet yumurta
·
Karabiber,
pul biber
·
Tuz
Soğanlı Yumurtalı Mıhlamanın Yapılışı
1-İlk olarak
orta büyüklükte teflon tavanın içerisine sıvı yağı koyup yarım ay şeklinde
doğradığımız soğanları ekliyoruz ve soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.
2-Rengi değişen
soğanlarla birlikte doğradığımız biberleri de ekliyoruz ve birlikte kavurmaya
devam ediyoruz.
3-Kabuğunu
soyduğumuz domatesleri küp küp doğradıktan sonra tavada kavrulan soğan biber
karışımına ilave ediyoruz. Salçasını da ilave ettiğimiz mıhlamaya 1 çay bardağı
sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar
pişiriyoruz.
4-Tuzunu ,
karabiberini, pul biberini atıp karıştırdığımız mıhlamamıza son olarak da
yumurtasını ilave ediyoruz. Farklı baharatlar seviyorsanız damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
Kıyma ekleyip kıymalı bir şekilde de tüketebilirsiniz.
5-Mıhlamamız
servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder