Çok farklı bir pilav isminden ve yapılışından bahsedeceğiz. Bu
yazımızı bitirdiğimizde artık bu yemek size yabancı değil sofranızın ilk yemeği
olacak. Safran pilavı bütün tatları içinde bulunduran pilavların şahı bir pilav
yemeğidir. Hele bir de yanında soğuk ayran ve salata olursa yemede yanında yat
bir ortam oluşur. Bu pilavı size anlatmadan önce kısa bir şeyler söyleyelim.
İçimiz de iyi aşçılar ve yeni başlayanlar olabilir. Sizler yenide başlasanız
eskiden beri de bu işi yapsanız elimizde yemek tadı olan bir milletten
geliyoruz onun için merak etmeyin ki siz hangi yemeği yaparsanız yapın tadı
harika olacaktır. Bu yemeği de harika yapacağınızdan hiç şüphemiz yoktur ve
sizler de bu işi yapmak için hazırsanız gelin başlayalım.
Malzemeler
Yemek yapımında malzemelerin önemi çok fazladır. En kolay yemek yaparken
bile malzemeleri doğru seçmeliyiz. Seçmezseniz yemeğiniz size güzel bir tat
vermez. Bizler size malzeme seçerken taze ve bakliyatlar için tarihi geçmemiş
ürünleri almanızı sizlere öneririz. Bu şekilde yapacağınız yemek daha lezzetli
ve daha farklı olacaktır.
8 Kişilik Safranlı Pilav Malzemeleri:
3 su
bardağı pirinç
200 gr
margarin
1 tatlı
kaşığı safran
4 bardak
su
Tuz
İlk olarak bu yemeği yaparken kullanacağımız malzemelere dikkat
etmeliyiz. Pirinci seçerken marketten özel olarak seçmeliyiz Ve taze olanlarını
tercih etmeliyiz. Margarin seçerken güzel olanından almalıyız. Bayat
yiyecekleri tercih etmemeliyiz. Ayrıca da baharatlar sizin damak tadınıza bağlı
olduğu için baharatlarda miktar belirtmedik bu baharat konusunu sizlerin
tercihine bıraktık.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak malzemelerimizi önceden hazırlıyoruz. Safranlar küçük
liflerden oluşan bir malzemedir. Bu safranlar suya atılır ve suya sarı rengini
verir daha sonra pirincimizi bir tencere alıyoruz tencerenin içine su koyuyoruz
ve biraz tuz ekliyoruz ve içine pirinci koyup 20 dakika kadar pişmesini
sağlıyoruz. Pirincimiz bir kösede beklerken başka bir tencerede uyu koyup
üzerine safranı ekliyoruz ve suyu kaynatıyoruz.
İkinci aşama olarak safran bütün faydalı vitaminlerini aktardığı için
suyu iyice kaynattıktan sonra ocaktan indiriyoruz. Safranlı suyumuz bir kenarda
beklerken diğer aşamalara geçiyoruz.
Üçüncü aşama olarak bir tencere alıyoruz ve tencerenin içine yağımızı
koyuyoruz ve yağımızı kızdırıyoruz. Süzülmüş pirinçleri ekleyip beraber kavuruyoruz.
Pilavımıza 2 bardak su ekliyoruz. Daha sonra safranları süzüp suyunu ölçüp
pilavımıza aktarıyoruz. Pilavın tuzunu ayarlıyoruz ve kısık ateşte suyunu
çekene kadar bekliyoruz.
Son aşama olarak pilavı alt üst olarak çeviriyoruz ve servis tabağına
koyuyoruz ve güzel bir şekil vererek ikram ediyoruz herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder