31 Temmuz 2020 Cuma

Trileçenin Tarifi


Hem yumuşak, hem ıslak, hem de damaklarda bıraktığı karamel aroması ile beğeninizi kazanacak enfes bir trileçe tarifi için işe hamurunda kullanacağınız malzemeleri hazırlayarak başlayabilirsiniz. 

Trileçenin hamuru için;

6 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
7 yemek kaşığı un,
5 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu yeterli olur.

Şerbetini hazırlamak için ise 3 su bardağı süt ve bir su bardağı toz şeker kullanabilirsiniz. Sos için 1 paket kremşanti, karamel sosu için bir paket krema, 2 yemek kaşığı tereyağı ve bir büyük çay bardağı toz şeker yeterli olur.




Hazırlanışı

Keklerde, kurabiyelerde ya da şerbetli tatlılarda birinci koşul malzemelerin oda sıcaklığında olması, unun elenmesi ve karıştırma işleminin iyi yapılmasıdır. Bu kriterlere dikkat ederseniz kekiniz daha iyi kabaracaktır. Malzemeleri rahatça karıştırmak için derin bir kase kullanabilirsiniz. Öncelikle 5 yumurta ve 6 yemek kaşığı toz şeker güzelce çırpılır ve şekerin yumurta içinde erimesi sağlanır. Daha sonra kontrollü bir şekilde un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Daha önceden yağladığınız pişirme tepsisine harcınızı spatula yardımıyla güzelce yayın. İlk on dakika 170 derece, sonra yirmi dakika kadar 150 derecede pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kekinizin şerbeti daha iyi emmesini sağlamak için kürdan ya da çöp şiş kullanarak kek üzerinde delikler açın.
Şerbet için hazırladığınız 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri kaynatın. Süt kaynayıp, şeker eridikten sonra şerbetiniz hazır olacaktır. Soğumaya bıraktığınız kekin üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve karameli hazırlamaya başlayın. 
Karamel sosu için gerekli olan 1 paket krema, 2 yemek kaşığı tereyağı ve bir büyük çay bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. Soğumuş olan kek üzerine hazırlamış olduğunuz kremşantiyi eşit şekilde yayın. Sonra karamel sosunu da krem şantinin üzerine ilave edin. Tatlınızı buzdolabında muhafaza ettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Eğer karamel sosundan hoşlanmıyorsanız onun yerine vişne, limon ve ya çilek sosu kullanabilir ya da kremşantinin üzerini kuruyemiş ve meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder