11 Temmuz 2020 Cumartesi

Sebzeli Köfte Tarifi

Sebze bir yemeği güzel yapan en güzel malzemedir. Bu yemeğimiz de et ve sebze bir arada olsa da sebze ağırlığı olması yemeği ister istemez hafif bir yemek yapar. Sizlere bu yemeğin en kolay yapılışını ve nasıl kolay yaparsınız anlatalım. Merak etmeyin bu yemek ne kadar karışıkta gözükse sizlere vereceğimiz tarifle birlikte masanıza koymanız işten bile değil. Sadece dikkat etmeniz gereken bazı durumlar olacaktır ve biz bu durumları size en geniş haliyle tane tane bir şekil de anlatacağız. Sizlerde bu işleme dikkat ettiğiniz sürece en iyi tadı çok kolay olarak yakalamış olursunuz. Bu yemeğin sebzeli köfte olduğuna bakmayın yine etle yapılacak olan bu yemeğimiz de malzemeler kısmının altında püf nokta vereceğiz o püf noktaları çok dikkat lif bir şekil de okuyun ve dikkat edin başlamaya hazır mısınız?




Malzemeler


Özellikle bu şekil de olan sebze ağırlıklı yemeklerde yapmamız gereken en önemli iş malzeme seçimidir. Bizler malzemelerde ne kadar taze ve yeni çürük olmayan malzeme seçersek o kadar güzel bir yemek bizleri bekleyecektir. Yemeğimizin malzemelerini tanıttıktan sonra nasıl yapıldığını ve püf noktalarını sizlerle paylaşacağız. Sizler de hazırsanız malzemeleri tanıyarak bu işleme başlayalım sevgili okurlarımız. Sizlerde not defterinizi çıkarın ve eksik malzeme varsa not aşın.


8 Kişilik Sebzeli Köfte Malzemeleri


2 tane patlıcan
3 tane patates
3 tane kırmızıbiber
3 adet sivri biber
2 tane havuç
5 tane diş sarımsak
Köfte için gerekli malzemeler
750 gram köftelik kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yumurta
1 bardak un
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sosu için
2 kaşık domates salçası
2 kaşık domates salçası
2 kaşık zeytinyağı
2 bardak su

Bu yemeğin malzemeler listesi biraz kabarık olduğu için püf noktamız biraz çok olacak baharatlar en önemli noktamızdır. Belki yemekte çok büyük durmazlar ama ağzınızın tadına göre koymazsanız tadı kaçar. Bununla birlikte eti köftelik kıymadan ve elinizden geldiği kadar taze malzemelerden kullanın. Baharatlarda bizim ölçümüz bir tatlı kaşığıdır ama siz ne kadar isterseniz koyabilirsiniz onun için miktar yazmadık. Dikkat etmeniz gereken hepsini ne kadar kullandığınızdır.


Nasıl Pişirilir?



Yemeğimizin malzemesi çok onun için öncelikle kafanızın karışmasını önlememiz gerekecektir. Yemeği aşama aşama anlatarak sizlerin basit ve kolay bir şekil de bu işi tamamlamasını sağlayacağız. İsterseniz ilk aşamadan başlayalım.
Köfte yemeklerinde genel de ilk yapmamız gereken işlem tam olarak köfte harcını hazırlamaktır. Köftenin harcını güzel hazırlarsak yemek zaten harika olur. Köfte harcı için yapmanız gereken köftelik kıyma yumurta un ve baharatları koyup üzerine de rendelenmiş soğanı ekleyerek güzelce kıvama gelene kadar yoğurmaktır. İlk aşamayı başarıyla hep beraber geçtikten sonra ikinci aşamaya geçelim.
Şimdi sebzelere geçelim patlıcanı ala belek şekil de soyun sonra havucu da soyduktan sonra 2-3 santim küpler halinde güzelce doğrayın. Biberlerin içini temizledikten sonra yapacağınız işlem doğramak olacaktır son olarak da sarımsağı da doğrayıp şöyle bir köşeye koyun.
Üçüncü aşamada tekrar köfteye döndük ve bu arada et de dinlenmiş oldu. Köfteleri küçük yuvarlaklar yapabilirsiniz. Sonra kızartacağız kızarttığımız kap geniş olursa iyi olur ki içine sebzeler de ilave edilecektir.  Kızaran köfteleri çıkardıktan sonra kabın içine sebzeleri koyup isteğinize göre baharatları atın ve sonra harmanlayın ki iyice baharat dağılsın.
Son olarak yapacağınız işlem fırına koyacağınız cam tepsinizi iyice yağlamak ve harmanladığımız karışımı bu tepsinin içine güzelce yaymak olacaktır. Son olarak da sosu hazırlamakla bu işi bitirelim.
Sos için ayrı bir kaba ürünlerini koyup iyice karıştırın ve sonra tepsiye dizdiğimiz yemeğin üzerine çömçe yardımıyla eşit miktarda yayın. Sonra fazla suyu çeksin diye bir yağlı kâğıt serin ve son olarak onu üzerinden aldıktan sonra fırına girmeye hazır bir yemek bizleri bekliyor. Fırının ısısını 180 derecelik ölçüye getirip yemeği atın 40 ila 50 dk. arasında yemeğiniz pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder