Malzemeler
Özellikle bu
şekil de olan sebze ağırlıklı yemeklerde yapmamız gereken en önemli iş malzeme
seçimidir. Bizler malzemelerde ne kadar taze ve yeni çürük olmayan malzeme
seçersek o kadar güzel bir yemek bizleri bekleyecektir. Yemeğimizin
malzemelerini tanıttıktan sonra nasıl yapıldığını ve püf noktalarını sizlerle
paylaşacağız. Sizler de hazırsanız malzemeleri tanıyarak bu işleme başlayalım
sevgili okurlarımız. Sizlerde not defterinizi çıkarın ve eksik malzeme varsa
not aşın.
8 Kişilik Sebzeli Köfte Malzemeleri
2 tane patlıcan
3 tane patates
3 tane kırmızıbiber
3 adet sivri biber
2 tane havuç
5 tane diş sarımsak
Köfte için gerekli malzemeler
750 gram köftelik kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yumurta
1 bardak un
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sosu için
2 kaşık domates salçası
2 kaşık domates salçası
2 kaşık zeytinyağı
2 bardak su
Bu yemeğin malzemeler
listesi biraz kabarık olduğu için püf noktamız biraz çok olacak baharatlar en
önemli noktamızdır. Belki yemekte çok büyük durmazlar ama ağzınızın tadına göre
koymazsanız tadı kaçar. Bununla birlikte eti köftelik kıymadan ve elinizden
geldiği kadar taze malzemelerden kullanın. Baharatlarda bizim ölçümüz bir tatlı
kaşığıdır ama siz ne kadar isterseniz koyabilirsiniz onun için miktar
yazmadık. Dikkat etmeniz gereken hepsini ne kadar kullandığınızdır.
Nasıl Pişirilir?
Yemeğimizin
malzemesi çok onun için öncelikle kafanızın karışmasını önlememiz gerekecektir.
Yemeği aşama aşama anlatarak sizlerin basit ve kolay bir şekil de bu işi
tamamlamasını sağlayacağız. İsterseniz ilk aşamadan başlayalım.
Köfte
yemeklerinde genel de ilk yapmamız gereken işlem tam olarak köfte harcını hazırlamaktır.
Köftenin harcını güzel hazırlarsak yemek zaten harika olur. Köfte harcı için
yapmanız gereken köftelik kıyma yumurta un ve baharatları koyup üzerine de
rendelenmiş soğanı ekleyerek güzelce kıvama gelene kadar yoğurmaktır. İlk
aşamayı başarıyla hep beraber geçtikten sonra ikinci aşamaya geçelim.
Şimdi sebzelere
geçelim patlıcanı ala belek şekil de soyun sonra havucu da soyduktan sonra 2-3
santim küpler halinde güzelce doğrayın. Biberlerin içini temizledikten sonra yapacağınız
işlem doğramak olacaktır son olarak da sarımsağı da doğrayıp şöyle bir köşeye
koyun.
Üçüncü aşamada tekrar
köfteye döndük ve bu arada et de dinlenmiş oldu. Köfteleri küçük yuvarlaklar
yapabilirsiniz. Sonra kızartacağız kızarttığımız kap geniş olursa iyi olur ki
içine sebzeler de ilave edilecektir.
Kızaran köfteleri çıkardıktan sonra kabın içine sebzeleri koyup
isteğinize göre baharatları atın ve sonra harmanlayın ki iyice baharat
dağılsın.
Son olarak
yapacağınız işlem fırına koyacağınız cam tepsinizi iyice yağlamak ve
harmanladığımız karışımı bu tepsinin içine güzelce yaymak olacaktır. Son olarak
da sosu hazırlamakla bu işi bitirelim.
Sos için ayrı
bir kaba ürünlerini koyup iyice karıştırın ve sonra tepsiye dizdiğimiz yemeğin
üzerine çömçe yardımıyla eşit miktarda yayın. Sonra fazla suyu çeksin diye bir
yağlı kâğıt serin ve son olarak onu üzerinden aldıktan sonra fırına girmeye
hazır bir yemek bizleri bekliyor. Fırının ısısını 180 derecelik ölçüye getirip
yemeği atın 40 ila 50 dk. arasında yemeğiniz pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder