24 Haziran 2020 Çarşamba

Tavuk Sote Tarifi

Özellikle çalışan ev hanımları ve vakti çok fazla olmayanlar için pratik ve lezzetli yönü ile tercih etmeleri gereken yemekler arasında yer almalıdır. Yapımı oldukça pratik olan tavuk sote, pilavların yanına çok yakışan ve severek tüketebileceğiniz bir tariftir. Daha önce tavuk sote yemeği yapmadıysanız ya da lezzetini bir türlü tam tutturamıyorsanız doğru yerdesiniz. Yaklaşık 4 kişilik tavuk sote tarifi için;



 Gerekli Malzemeler

·         750 gram tavuk göğsü
·         3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
·         5-6 adet yeşil biber
·         2 adet kırmızı biber
·         1 diş sarımsak
·         4-5 adet orta boy domates
·         2 tatlı kaşığı domates salçası
·         Pul biber, karabiber ve tuz
·         2 çay bardağı su

Tavuk Sotenin Yapılışı

 Lezzetli bir tavuk sote tarifi için gerekli tüm malzemeleri hazırlayalım. Tarifimizin  yapılışı   şu  şekildedir:
·        Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayalım
·         Soğanları ince ince kıyalım biberleri halka şeklinde doğrayalım
·         Domatesleri  küp şeklinde doğrayalım
·         Doğradığımız etleri soteye uygun bir tavada kısık ateşte soteleyelim. Ve arada bir sotemizi   karıştırmayı unutmayalım. Belli bir süre sonra sulanacaktır
·         Suyunu çekmeye yakın soğanları ekleyip karıştıralım peşinden bir diş sarımsak   rendeleyelim soğanlarla beraber sotelenen etleri 5 dakika kavuralım
·         Soğanla 5 dakika sotelendikten sonra biberleri ekleyelim
·         Biberlerle beraber de sotelenen etlerden sonra salçayı ekleyip karıştıralım
·         2-3 dakika karıştırdıktan sonra küp şeklinde doğradığımız domatesleri, tuzu ve diğer   baharatları ekleyelim
·         En son aşamada ise suyu ekleyelim ve kapağını kapatalım. Kapağını kapattığımız soteyi   pişirmeye bırakalım.

Püf Noktaları

Lezzetli bir tavuk sote nasıl yapılır sorusunun cevabı; öncelikle tavuk etinin ve sebzelerin taze olması gerekmektedir. Tavuk etini alırken güvenilir bir yerden almaya dikkat edin. Sebzelerin de taze ve doğal olması önemlidir.
Eti pişirirken mühürleme noktasında ise dikkat edilmesi gereken önemli şeylerden bir tanesi, eti arada bir çevirmektir. Çünkü; mühürleme işlemi yapılırken et çevrilmezse bir tarafı pişecek diğer tarafı ise daha az pişecektir.
Tavuk sotenin domatesleri ekledikten sonra sulanması önemlidir. Bunun için domatesleri ekledikten sonra tencerenin veya tavanın kapağını kapatın. Kapağının kapalı olması domatesin suyunu verecektir yani kendi suyunu bırakacaktır. Eğer domates sulanmazsa çok az miktarda su ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder