Gerekli Malzemeler
·
750 gram tavuk göğsü
·
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
·
5-6 adet yeşil biber
·
2 adet kırmızı biber
·
1 diş sarımsak
·
4-5 adet orta boy domates
·
2 tatlı kaşığı domates salçası
·
Pul biber, karabiber ve tuz
·
2 çay bardağı su
Tavuk Sotenin
Yapılışı
Lezzetli bir tavuk
sote tarifi için gerekli tüm malzemeleri hazırlayalım. Tarifimizin yapılışı şu şekildedir:
· Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayalım
·
Soğanları ince ince kıyalım biberleri halka şeklinde
doğrayalım
·
Domatesleri küp şeklinde doğrayalım
·
Doğradığımız etleri soteye uygun bir tavada
kısık ateşte soteleyelim. Ve arada bir sotemizi karıştırmayı unutmayalım. Belli
bir süre sonra sulanacaktır
·
Suyunu çekmeye yakın soğanları ekleyip
karıştıralım peşinden bir diş sarımsak rendeleyelim soğanlarla beraber
sotelenen etleri 5 dakika kavuralım
·
Soğanla 5 dakika sotelendikten sonra biberleri
ekleyelim
·
Biberlerle beraber de sotelenen etlerden sonra
salçayı ekleyip karıştıralım
·
2-3 dakika karıştırdıktan sonra küp şeklinde doğradığımız
domatesleri, tuzu ve diğer baharatları ekleyelim
·
En son aşamada ise suyu ekleyelim ve kapağını
kapatalım. Kapağını kapattığımız soteyi pişirmeye bırakalım.
Püf Noktaları
Lezzetli bir tavuk
sote nasıl yapılır sorusunun cevabı; öncelikle tavuk etinin ve sebzelerin
taze olması gerekmektedir. Tavuk etini alırken güvenilir bir yerden almaya
dikkat edin. Sebzelerin de taze ve doğal olması önemlidir.
Eti pişirirken mühürleme noktasında ise dikkat edilmesi gereken
önemli şeylerden bir tanesi, eti arada bir çevirmektir. Çünkü; mühürleme işlemi
yapılırken et çevrilmezse bir tarafı pişecek diğer tarafı ise daha az
pişecektir.
Tavuk sotenin domatesleri ekledikten sonra sulanması önemlidir.
Bunun için domatesleri ekledikten sonra tencerenin veya tavanın kapağını
kapatın. Kapağının kapalı olması domatesin suyunu verecektir yani kendi suyunu
bırakacaktır. Eğer domates sulanmazsa çok az miktarda su ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder