30 Nisan 2020 Perşembe

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi, Elmalı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?


Bugün akşam yemekten sonra harika bir kek yemeye ne dersiniz? Biz Türkiye olarak pasta ve pasta çeşitlerine çok fazla ilgi duyan bir ülkeyiz. Hemen hemen her ev de ya kek ya da pasta yapılır ya da satın alınarak yenir. Biz bugün sizlere harika bir kek tarifi ile geliyoruz. Elmalı tarçınlı kek tarifi hem yapması kolay hem de yemesi çok lezzetli olan bir kekimizdir. Bizler misafir perver bir milletiz ve misafirlere elimizden geldiği kadar fazla çeşit yemek ve tatlı çıkarmak bizde adetten çok görevdir. Bu görevi yerine getirirken sizlere bu kekle masaya bir tane fazla pasta koyuyoruz ve misafirlerimizden tam not alıyoruz. Sizler hazırsanız biz de başlamak için hazırız.

Malzemeler

4 kişilik elmalı tarçınlı kek malzemeleri:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı süt
Yarım bardak sıvı yağ
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
2 tane elma
2 yemek kaşığı tarçın
Un

Bu keki yaparken farklı bir tat yaratmak istiyorsanız, Malzemeleri güzel bir şekilde seçmeliyiz. Unumuzu pastalık un kullanırsak kekimiz tam kıvamını tutmuş olur. Kabartma tozu ve vanilya kullanmak zorundayız çünkü keke tadı veren onlardır. Yumurtayı köy yumurtası kullanırsak daha farklı bir lezzet ve ya keke hava katar. aynı zamanda köy sütü kullanırsak kekimiz yumuşacık olur.

Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak bir kap alıyoruz ve bu kabin içine iki adet yumurtayı kırın yumurtayı iyice çırpın ve içine toz seker katın katılan şekerle tekrar karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra içine kabartma tozu ve vanilyayı katın tekrar karıştırın.
İkinci aşama olarak karıştırılan karışımın içine biraz süt ekleyin.  Daha sonra sıvı yağı dökün. Hepsini karıştırdıktan sonra içine iki tane elma rendeleyin. Biraz da tarçın ekleyin hepsini iyice karıştırdıktan sonra içine yavaş yavaş un ekleyin ve hamur kıvamına getirin daha sonra önceden ısıtılmış bir fırın hazırlayın. hazırlanan harcı dibi yağlanmış borcama boşaltıp fırına atın biraz kızardıktan sonra fırından çıkarın ve biraz soğumaya bırakın daha sonra üzerine her hangi bir süsleme yapıp servis tabağına koyun ve serviste bulunun herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder