Hanımlar
beyler bugün ne pişirsem diye düşünenlere muhteşem bir pilav tarifimiz var hem
hızlı hem de bir o kadar lezzetli bir pilavdan bahsediyoruz. Kestaneli pilav.
Adı farklı geldi demi merak etmeyin tadı hiç görmediğiniz kadar lezzetli bir
pilavdan bahsediyoruz. Bu pilav sizlerin menüsüne bir girecek pir girecek ve
biri daha asla çıkmayacak. Sizler merak etmeyin biz size bu pilavın kolay
yolunu en açık şekil de anlatacağız ve bu yemeğin sofranıza gelmesini birlikte
başaracağız. Pilav bize yabancı bir yemek değil hatta milli yemeğimiz desek
yalan olmaz. Bunu en farklı lezzeti vermekse bizim ve sizin sanatçılığınıza
kalmış bir durum. Haydi, hazırsanız başlayalım ve bittiğinde afiyetle yiyelim.
Malzemeler
Yemek
yaparken malzemeler en önemli iştir. En kolay yemek yaparken bile malzemeleri
doğru seçmek ve doğru kullanmak gerekir. Malzemelerin her zaman taze olanını
almalıyız. Tarihi geçmiş ürünleri almamanız gerektiğini de söylemek isterim. Bu
şekilde yapacağınız bir pilav her zaman daha ilgili ve daha güzel olur.
8 Kişilik Kestaneli Pilav Malzemeleri:
500 gr kestane
3 tane kuru soğan
1 su bardağı sıvı
yağ
3 yemek kaşığı
tereyağı
2,5 su bardağı
bulgur
3 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kuş
üzümü
Tuz
Tarçın
İlk işimiz
bu yemeği yapmadan önce alacağımız veya kullandığımız malzemelere özen
göstermektir. Bulguru ve yağları alırken özen göstermeliyiz çünkü ana
malzemeler olarak da tanımlanabilirler. Baharatlarda miktar vermeye hiç gerek
olmadığını düşünüyorum. Bunun nedeni her insan kendi damak zevkine göre
ayarlarsa böylece pilav herkese göre ayrı bir lezzetli olur. Bu yüzden bazı
malzemeleri sizin tercihinize bıraktık.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama
olarak bir kaba kestaneleri koyacağız ve bu kestaneleri enine keseceğiz hepsini
kestikten sonra farklı bir kaba koyacağız ve bir kaba su doldurun içine
kestiğiniz kestaneleri aktarın. Ve kestaneler neredeyse yarım saat suyun içinde
kalsın. Çıkardıktan sonra kestaneleri 5-10 dakika arasında pişirin
İkinci
aşama olarak tencerede pişen kestaneleri çıkarın kabuklarını soyun. Biraz soğumada bekletin o bir köşede
beklerken tencereyi alın ve ocağın
üzerine koyun koyduktan sonra tereyağını ve sıvı yağı koyun ikisinin tatları ve
kokuları birbirine karıştıktan sonra farklı bir köşede kuru soğanı alalım ve
kabuklarını soyup ince bir şekilde doğrayın doğranmış soğanları yağa dökün ve
ikisini birlikte kavurun.
Üçüncü
aşama olarak ocakta kavurulan soğanların üzerine biraz daha tereyağı ilave
edelim ondan sonra bulgur ve kuş üzümünü aktaralım ve biraz daha kavuralım.
Daha sonra başka bir tencerede biraz su kaynatalım bu kaynayan suyu harmanlanan
harcın içine aktaralım ve biraz da tuz ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını
kapatıp kısık ateşte pişmesini bekleyelim. Son olarak ocağın altını kapatalım
ve içine bir miktar tarçın ekleyelim ve biraz dinlenmeye bırakalım dinlendikten
sonra servis tabaklarına koyalım ve ikramda bulunalım herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder