25 Nisan 2020 Cumartesi

En Hızlı Kestaneli Pilav Tarifi


Hanımlar beyler bugün ne pişirsem diye düşünenlere muhteşem bir pilav tarifimiz var hem hızlı hem de bir o kadar lezzetli bir pilavdan bahsediyoruz. Kestaneli pilav. Adı farklı geldi demi merak etmeyin tadı hiç görmediğiniz kadar lezzetli bir pilavdan bahsediyoruz. Bu pilav sizlerin menüsüne bir girecek pir girecek ve biri daha asla çıkmayacak. Sizler merak etmeyin biz size bu pilavın kolay yolunu en açık şekil de anlatacağız ve bu yemeğin sofranıza gelmesini birlikte başaracağız. Pilav bize yabancı bir yemek değil hatta milli yemeğimiz desek yalan olmaz. Bunu en farklı lezzeti vermekse bizim ve sizin sanatçılığınıza kalmış bir durum. Haydi, hazırsanız başlayalım ve bittiğinde afiyetle yiyelim.

Malzemeler

Yemek yaparken malzemeler en önemli iştir. En kolay yemek yaparken bile malzemeleri doğru seçmek ve doğru kullanmak gerekir. Malzemelerin her zaman taze olanını almalıyız. Tarihi geçmiş ürünleri almamanız gerektiğini de söylemek isterim. Bu şekilde yapacağınız bir pilav her zaman daha ilgili ve daha güzel olur.

8 Kişilik Kestaneli Pilav Malzemeleri:

500 gr kestane
3 tane kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kuş üzümü
Tuz
Tarçın
İlk işimiz bu yemeği yapmadan önce alacağımız veya kullandığımız malzemelere özen göstermektir. Bulguru ve yağları alırken özen göstermeliyiz çünkü ana malzemeler olarak da tanımlanabilirler. Baharatlarda miktar vermeye hiç gerek olmadığını düşünüyorum. Bunun nedeni her insan kendi damak zevkine göre ayarlarsa böylece pilav herkese göre ayrı bir lezzetli olur. Bu yüzden bazı malzemeleri sizin tercihinize bıraktık.

Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak bir kaba kestaneleri koyacağız ve bu kestaneleri enine keseceğiz hepsini kestikten sonra farklı bir kaba koyacağız ve bir kaba su doldurun içine kestiğiniz kestaneleri aktarın. Ve kestaneler neredeyse yarım saat suyun içinde kalsın. Çıkardıktan sonra kestaneleri 5-10 dakika arasında pişirin
İkinci aşama olarak tencerede pişen kestaneleri çıkarın kabuklarını soyun.  Biraz soğumada bekletin o bir köşede beklerken  tencereyi alın ve ocağın üzerine koyun koyduktan sonra tereyağını ve sıvı yağı koyun ikisinin tatları ve kokuları birbirine karıştıktan sonra farklı bir köşede kuru soğanı alalım ve kabuklarını soyup ince bir şekilde doğrayın doğranmış soğanları yağa dökün ve ikisini birlikte kavurun.
Üçüncü aşama olarak ocakta kavurulan soğanların üzerine biraz daha tereyağı ilave edelim ondan sonra bulgur ve kuş üzümünü aktaralım ve biraz daha kavuralım. Daha sonra başka bir tencerede biraz su kaynatalım bu kaynayan suyu harmanlanan harcın içine aktaralım ve biraz da tuz ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekleyelim. Son olarak ocağın altını kapatalım ve içine bir miktar tarçın ekleyelim ve biraz dinlenmeye bırakalım dinlendikten sonra servis tabaklarına koyalım ve ikramda bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder