23 Nisan 2020 Perşembe

En Basit Sade Kek Tarifi


İnsanların bazıları gösterişi severken bazı insanlar ise sadeliği severler.  Sade insanlar için gösterişli insanlar zevksiz kelimesini kullanırlar. Bu kelime insanların hoşuna gitmese de yine de söylemeye devam ederler. Sade insanlar o kadar canı sıkılsa da gösterişli insanlar hiç ama hiç canları sıkılmaz. İşte bugün sade insanlar için çok harika bir kek tarifi vereceğiz. Bundan sonra gösterişli insanlar sade insanlar sizle dalga geçmeyecek hatta üstüne sizi yanınızdan ayırmayacak hadi tarife başlayalım.

10 Kişilik Sade Kek Tarifi

Kek yapmak için kimse püf nokta olduğunu düşünmez ama her pastada olduğu gibi sade kekte de özel noktalar vardır. Sizlere malzemeler kısmında bu püf noktaları verip daha güzel bir iş çıkarmanız için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Sade Kek İçin Gereken Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
2 bardak un
İlk başta kekinizin güzel olmasını istiyorsanız bunun için özel bir un almanız gerekiyor. Daha sonra bir kaba yağ vanilya kabartma ve yumurtayı karıştırın ve üzerine toz şeker ekleyin ve ununu da üzerine koyup hepsini karıştırın ilk aşamamız tamamlanmış olacaktır.

Tepsi Hazırlığı:

İlk olarak tepsimizin tereyağı veya margarin gerekmektedir. Bunun için tereyağını eritip tepsiye sürün ve üzerine hafif bir şekilde un serpin böylece ikinci aşamada gerçekleşmiş olacaktır.

Hazırlanışı:

Kullandığınız tüm malzemeleri önceden hazırlayınız ve yapmaya başlayınız. İlk olarak bir kabın içine 3 adet yumurtayı kırın. üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Biraz karıştırın, ardından bir su bardağı süt ekleyin ve yarım su bardağı sıvı yağ koyun karıştırın. Daha sonra 2 su bardağı un koyun 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyerek karıştırın. Daha sonra unu azar azar ekleyin ve karıştırın. Kek tarifinin kıvamı ne çok koyu ne çok açık olmalıdır. Hazırladığınız sade kek karışımını yağlanmış tepsiye boşaltın. önceden ısıtılmış fırının içine koyun ve 40 dk. bekleyin piştikten sonra çıkarın ve soğutmaya bırakın ve sonra kesip tabaklara servis edin kekimiz hazır herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder