13 Nisan 2020 Pazartesi

BÜYÜK MANTI TARİFİ


İnsanlar zamanının bir kısmını yemek yaparak ve o yemeği yemek ile geçinirler özellikle türk mutfağının vazgeçilmezleri vardır. Bunların içinde en güzellerinden biri de mantıdır . İşte bugün sizlere büyük mantı tarifini verip sizi bu bilgiyle aydınlatmak isterim. Size anlatacağımız bu tarifi en ince ayrıntısına kadar sizlerle paylaşacağız . Bu yazı bittiğinde sizlerle en güzel büyük mantıyı soframıza koymuş olacağız. Hadi tarifi vermeye başlayalım:

MALZEMELER

10 kişilik yemek tarifi
Hamuru için gereken malzemeler:
  8 bardak un
4 adet yumurta
Tuz
Ilık su
İlk önce hamura güzel bir şekil verecek undan kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır. Ondan sonra 4 adet yumurta ve gerektiği kadar tuz kullanın ve sonucunda ılık su ile biraz harmanlayın ve yoğurun o zaman hamur olacaktır

İç harcı için gereken malzemeler:

600 gr kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz

 Karabiber

600 gr kıymanın içine ilk önce 2 adet kuru soğanı rendelerseniz bu sizin mantınıza tat verecektir ondan sonra içine biraz karabiber ve tuz ekleyin ve bunların hepsini harmanlayın ve güzel bir şekilde yoğurun şeklini aldıktan sonra iç harcınız olmuş demektir.

Sosu Gereken Malzemeler:

4 kaşık tereyağı
 750 gram yoğurt
3 diş sarımsak
Pul biber
Nane
Sizler için en güzel sosu hazırlayacağız merak etmeyin. Yoğurt ve sarımsağı katın ve onu ayırın. Sonra salçayı nan eve karabiber le kavurun sonar tereyağını da eritin işte sos bu kadar . sosun aktarım işleminde yapmanız gereken ise önce salçalı sos sonar yoğurt ve tereyağıdır.

Nasıl pişirilmeli

Hamur için ilk önce bir kabın içine 8 bardak un koyun ve üstüne 5 adet yumurta koyun biraz tuz ekleyin ve ılık su ile biraz yoğurun ve hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
 Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın 600 gr kıymayı bir kaba koyun ve içine 2 adet kuru soğan rendeleyin içine biraz karabiber ve tuz ekleyin hepsini birlikte iyice harmanlayın ve şekil alana kadar yoğurun.
 ondan sonra hamuru bezeler haline getirin ve yufka şekline getirin açılan yufkayı büyük kareler şeklinde kesin kesilen karelerin içine hazırlanan iç harcından koyun ve katlayın hepsini yaptıktan sonra bir yere koyun.
 bir tavanın içine 4 kaşık tereyağı koyun eritin ve erittikten sonra içine biraz pulbiber ve nane koyun ve karıştırın olduktan sonra biraz soğutun ve yaptığınız mantının üzerine bu sosu dökün ve son olrak mantınız hazır olacaktır. hepinize afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder