Çilekli Kek Nasıl Yapılır?
Çilek ülkemizde çok sevilen meyvelerin başında gelir. Ülke
olarak kek de çok severek yediğimiz bir pasta türüdür. Bu ikili bir araya
gelince ne güzel de bir tarif ortaya çıkıyor. Tam da ağzınıza layık olduğunu
düşündüğümüz bu tarifin en ince ayrıntılarını, püf noktalarını sizlere verirken
sizlerin de dikkat etmesini istediğimiz konu bu püf noktalara dikkat
etmenizdir. Sevgili okurlarımız mutfakta ne kadar zevk alarak çalışırsanız
yaptığınız iş de o kadar lezzetli olacaktır. İlk yapanız gereken olay bu keki
ne kadar çok yapmak istediğiniz meselesidir. Bizler sizinle bu kekin yapmaya ve
sizlerin masasına koymaya hazırız sizler de bu iş için hazırsanız haydi başlayalım.
Malzemeler:
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Çilek
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Bu tarif insanlar çok
seveceği bir tariftir. Bu tip tarifler de malzeme kekin yarısıdır. Malzemeleri
ne kadar kekinize uygun kıvam da seçerseniz yaptığınız emek o kadar karşılık
alacaktır. İşte bu yüzden size biraz malzemelerden bahsedelim. Yumurtalarımız
köy yumurtası olursa kekimize farklı bir hava katacaktır. Yumurtanın yanı sıra unumuz pastalık un ve ya
buğday unu olursa daha da çabuk kıvamına gelecektir. Bunların yanında şeker toz
şeker olursa kekinizde ayrı bir kolaylık katar. Çilekler kekimizde çok önemlidir.
çileklerimizin taze ve temiz olması lazım. Malzemelerimizle ilgili bilgileri
verdim. Artık yapılışını vere bilirim.
Çilekli Kek Nasıl Yapılır
İlk aşama olarak şeker ve yumurtayı kar beyazı olana kadar
çırpalım. Ardından sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Daha sonra ise vanilya, un ve kabartma tozunu döküp kıvamını
alana kadar karıştırılalım. Kek hamurumuzu kek kalıbına koyalım.
Kek kalıbı yoksa
yuvarlak bor cam da kullana bilirsiniz. Şimdi ise bor camı ya da kek kalıbınızı
margarin ya da tereyağı ile yağlayalım. Kek hamurunu alıp kalıba ya da bor cama
dökelim.
Çileklerinizi
istediğiniz şekil de kesip ve istediğiniz gibi düzün. Fırını 180 derece de
ısıtın. 35 ya da 40 dakika pişmesini bekleyin.
Piştikten sonra 10 dakika ya da 15 dakika soğumaya bırakın. Dilip servis tabaklarına istediğiniz gibi
dizin ve servis edin. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder