20 Nisan 2020 Pazartesi

Çilekli Kek Tarifi


Çilekli Kek Nasıl Yapılır?

Çilek ülkemizde çok sevilen meyvelerin başında gelir. Ülke olarak kek de çok severek yediğimiz bir pasta türüdür. Bu ikili bir araya gelince ne güzel de bir tarif ortaya çıkıyor. Tam da ağzınıza layık olduğunu düşündüğümüz bu tarifin en ince ayrıntılarını, püf noktalarını sizlere verirken sizlerin de dikkat etmesini istediğimiz konu bu püf noktalara dikkat etmenizdir. Sevgili okurlarımız mutfakta ne kadar zevk alarak çalışırsanız yaptığınız iş de o kadar lezzetli olacaktır. İlk yapanız gereken olay bu keki ne kadar çok yapmak istediğiniz meselesidir. Bizler sizinle bu kekin yapmaya ve sizlerin masasına koymaya hazırız sizler de bu iş için hazırsanız haydi başlayalım.



Malzemeler:

2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Çilek
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

 Bu tarif insanlar çok seveceği bir tariftir. Bu tip tarifler de malzeme kekin yarısıdır. Malzemeleri ne kadar kekinize uygun kıvam da seçerseniz yaptığınız emek o kadar karşılık alacaktır. İşte bu yüzden size biraz malzemelerden bahsedelim. Yumurtalarımız köy yumurtası olursa kekimize farklı bir hava katacaktır.  Yumurtanın yanı sıra unumuz pastalık un ve ya buğday unu olursa daha da çabuk kıvamına gelecektir. Bunların yanında şeker toz şeker olursa kekinizde ayrı bir kolaylık katar. Çilekler kekimizde çok önemlidir. çileklerimizin taze ve temiz olması lazım. Malzemelerimizle ilgili bilgileri verdim. Artık yapılışını vere bilirim.

Çilekli Kek Nasıl Yapılır

İlk aşama olarak şeker ve yumurtayı kar beyazı olana kadar çırpalım. Ardından sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Daha sonra ise vanilya, un ve kabartma tozunu döküp kıvamını alana kadar karıştırılalım. Kek hamurumuzu kek kalıbına koyalım.
 Kek kalıbı yoksa yuvarlak bor cam da kullana bilirsiniz. Şimdi ise bor camı ya da kek kalıbınızı margarin ya da tereyağı ile yağlayalım. Kek hamurunu alıp kalıba ya da bor cama dökelim.
 Çileklerinizi istediğiniz şekil de kesip ve istediğiniz gibi düzün. Fırını 180 derece de ısıtın.  35 ya da 40 dakika pişmesini bekleyin. Piştikten sonra 10 dakika ya da 15 dakika soğumaya bırakın.  Dilip servis tabaklarına istediğiniz gibi dizin ve servis edin. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder