16 Nisan 2020 Perşembe

Cevizli Kek Tarifi


Cevizli Kek Nasıl Yapılır?
Hepimiz akşam yemekten sonra ya da misafirlerimizin yanında kek çıkarmayı severiz. Biz misafirperver bir toplumdan geliyoruz ve bizim adetlerimiz de hem kendi ailemize hem de dışarıdan gelen kişilere hizmet etmek çok önemlidir. Özellikle yemek ve içecek konusu bir misafir ağırlamakta ya da ev düzeni için çok önemli bir noktadır. Sizlere bugün harika bir kek tarifi ile geliyoruz hem çok lezzetli hem de yapması çok kolay bu keki bir yapan bir daha asla vazgeçemeyecek. Merak etmenize gerek yok sizlere en detaylı ve ince ayrıntılı tarifi vereceğiz ve sizlerde bu keki çok kolay bir şekil de yapacaksınız. Bizler hazırız sizlerde hazırsanız haydi başlayalım.     

 Malzemeler

4 kişilik cevizli kek malzemeleri:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurta
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu
Yarım çay bardağı ceviz
1 adet portakal kabuğu rendesi
Tarçın
Türk kadınları günlük hayatta her zaman hamur işi yapmayı ve günün büyük kısmını mutfakta geçırmeyi çok severler ve sürekli farklı yemekler, farklı pastalar yapmak zorunda hissine kapılırlar. Şimdi sizlere biraz malzemelerden bahsedeyim. Bu keki yaparken yumurta sut ve yoğurt köy dengelen malzemeleri alıp, kullanırsak daha iyi olur. Bu kek içinde özel pastalık un kullanırsak kekimize tam kıvam vermiş olabiliriz.  Güzel bir kek yapmak için çok da püf noktasına gerek yoktur. Sizler pastalık un kullanmayı deneyin eğer ki bulamıyorsanız, normal ekmeklik un da kullanabilirsiniz. Sadece bu ekmeklik un da katkı olmadığından emin olun.

Nasıl pişirilir?

İlk aşama olarak bir temiz alana gecelim ve kullanacağımız malzemelerin sağlıklı bir ortamda bulunmasına ve portakal kabuklarını rendelenmeden önce yıkayıp sağlık açısından en iyi duruma getirmeye dikkat edelim. Kekimizi yapmaya başlayalım. Bir kap alıp içine yumurtayı koyalım ve içine seker katıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra içine biraz da süt yoğurt ceviz ve vanilya katıp tekrar karıştıralım. farklı bir alanda başka bir kap alalım ve diğer aşamalara geçelim.
İkinci aşama olarak farklı bir kabın içine bir adet portakal alıp kabin içine rendeleyeceğiz. üzerine bir miktar tarçın ve un ekleyip karıştıralım ve son malzeme olarak ta kabartma tozunu aktarıp karıştıralım ve bütün bir malzemelerde kapta karıstıralım.ve kıvamını alana kadar bütun malzemeler bir arada çırpılır.
Son aşama olarak bir kak kalıbı alıyoruz. kalıbın dibini yağlıyoruz ve hafif un serpiyoruz. Daha sonra kalıbın içine hazırladığımız hamuru boşaltıp önceden ısıtılmiş fırına koyuyoruz ve bir yarım saat pişiriyoruz pişen keki çıkarıp bir köşede soğumaya bekletiyoruz. servis etmek için dilimlere ayırıp servis tabaklarına yerleştirelim ve ikramda bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder