İnsanların
yemek yedikten sonra dedikleri laf tatlılara geçelim midir. İşte bu söz artık her yemek yenildikten sonra
kullanılan bir söz olmuştur. Şimdi bu sözü söylediklerinde
sizin için en hızlı limonlu kek tarifini verelim ki her an misafiriniz
gelebilir. Hemen kolayca yapabilir ve kolayca pişire bileceksiniz. Bir
saatinizi bile almayacak olan bu tarif herkese iyi gelecektir. Bu sözümden kastım hem tadı hem de kolaylığı
anlamına gelir. Şimdiden herkese
kolaylık ve afiyet olsun. Tarifi vermeye
başlayayım ki zamanınızı çalmayayım.
Malzemeler
10 kişilik limonlu kek tarifi
Normal şartlarda az kişilik yemek yapmak
isterdik ama bu durumda kekin kokusunu alanlar hemen keke doğru geldikleri için daha fazla yapmak sizler için daha hayırlı olacaktır.
EN HIZLI LİMONLU KEK İÇİN GEREKEN MALZEMELER
6 adet yumurta
3 bardak toz şeker
2 adet limon kabuğu
4 yemek kaşığı limon suyu
2 bardak ayçiçek yağı
2 su bardağı süt
8 su bardağı un
3 paket vanilya
3 paket kabartma tozu
İlk önce malzemeler hazırlanır. Kekinizin güzel olması
ve kıvamını iyi tutması için özel un
kullanılırsa kekiniz daha iyi olacaktır. Yumurta, kabartma, vanilya, bir kapta
karıştırın ve içine iki adet limon kabuğu rendeleyin ki
kekinize güzel bir lezzet verir. Sizde kekinizin güzel olmasını istiyorsanız bu malzemeleri eksiksiz kullanmanız
lazımdır.
Kek kalıbını yağlamak için gereken malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Eğer kekinizin
tepsiye yapışmaması ve güzel bir şekil almasını istiyorsanız bu söylenenleri yerine getirmeniz gerekiyor böylece
kekiniz daha bir lezzetli olmuş olacaktır.
Hazırlanışı:
İlk olarak
yumurta ve toz şekeri bir kaba koyun ve karıştırın ondan sonra içine limon suyu, ayçiçek yağı ve
sütü içine ilave
edip karıştırın. Ondan sonra içine unu yavaş bir şekilde serpin ve
karıştırın. İçine kabartma tozu, vanilyayı ve son olarak rendelenmiş limon
kabuğunu koyup ve tekrar karıştırın. Sonra tepsinizin içine eritilmiş
margarini sürün ve
hazırladığınız harcı boşaltın her yere eşit dağıtmak için spatula
ile düzeltin hazırladığınız keki önceden ısıtılmış fırına koyun ve 40 dk.
ayarlayın süre dolduktan sonra keki çıkarıp soğutun ve son olarak kesip tabaklara koyun ve kekimiz hazır
herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder