28 Nisan 2020 Salı

En Hızlı Limonlu Kek


İnsanların yemek yedikten sonra dedikleri laf tatlılara geçelim midir. İşte bu söz artık her yemek yenildikten sonra kullanılan bir söz olmuştur. Şimdi bu sözü söylediklerinde sizin için en hızlı limonlu kek tarifini verelim ki her an misafiriniz gelebilir. Hemen kolayca yapabilir ve kolayca pişire bileceksiniz. Bir saatinizi bile almayacak olan bu tarif herkese iyi gelecektir. Bu sözümden kastım hem tadı hem de kolaylığı anlamına gelir.  Şimdiden herkese kolaylık ve afiyet olsun.  Tarifi vermeye başlayayım ki zamanınızı çalmayayım.

Malzemeler

10 kişilik limonlu kek tarifi

 Normal şartlarda az kişilik yemek yapmak isterdik ama bu durumda kekin kokusunu alanlar hemen keke doğru geldikleri için daha fazla yapmak sizler için daha hayırlı olacaktır.

EN HIZLI LİMONLU KEK İÇİN GEREKEN MALZEMELER

6 adet yumurta
3 bardak toz şeker
2 adet limon kabuğu
4 yemek kaşığı limon suyu
2 bardak ayçiçek yağı
2 su bardağı süt
8 su bardağı un
3 paket vanilya
3 paket kabartma tozu
İlk önce malzemeler hazırlanır. Kekinizin güzel olması ve kıvamını iyi tutması için özel un kullanılırsa kekiniz daha iyi olacaktır. Yumurta, kabartma, vanilya, bir kapta karıştırın ve içine iki adet limon kabuğu rendeleyin ki kekinize güzel bir lezzet verir. Sizde kekinizin güzel olmasını istiyorsanız bu malzemeleri eksiksiz kullanmanız lazımdır.

Kek kalıbını yağlamak için gereken malzemeler:

3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Eğer kekinizin tepsiye yapışmaması ve güzel bir şekil almasını istiyorsanız bu söylenenleri yerine getirmeniz gerekiyor böylece kekiniz daha bir lezzetli olmuş olacaktır.

Hazırlanışı:

İlk olarak yumurta ve toz şekeri bir kaba koyun ve karıştırın ondan sonra içine limon suyu, ayçiçek yağı ve sütü içine ilave edip karıştırın. Ondan sonra içine unu yavaş bir şekilde serpin ve karıştırın. İçine kabartma tozu, vanilyayı ve son olarak rendelenmiş limon kabuğunu koyup ve tekrar karıştırın. Sonra tepsinizin içine eritilmiş margarini sürün ve hazırladığınız harcı boşaltın her yere eşit dağıtmak için spatula ile düzeltin hazırladığınız keki önceden ısıtılmış fırına koyun ve 40 dk. ayarlayın süre dolduktan sonra keki çıkarıp soğutun ve son olarak kesip tabaklara koyun ve kekimiz hazır herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder