15 Nisan 2020 Çarşamba

CEVİZLİ HAVUÇ TARATOR TARİFİ


CEVİZLİ HAVUÇ TARATOR TARİFİ


MALZEMELER

        5 yemek kaşığı yoğurt
        3 yemek kaşığı mayonez
        1 çay kaşığı tuz
        Yarım çay bardağı zeytınyağı
        5-6 adet orta boy havuç
        2-3 diş sarımsak
        10 tane rondodan geçirilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI

- Öncelikle 5-6 adet orta boy cevizi yıkayıp soyuyoruz.  Soyduğumuz havuçları orta boy olacak şekilde rendeliyoruz.
- Orta boy bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağımızı koyup, rendelediğimiz havuçları kısık ateşte kavuruyoruz. Havuçların iyice öldüğünden emin olana kadar karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz. İşlem tamamlanınca kavrulmuş havuçlarımızı geniş bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Taratorumuzun sosu içinse;
Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
-Yaptığımız karışımı, soğumuş olan havuçlarımızın üzerine döküyoruz.
-En sonunda rondodan geçirilmiş cevizlerimizi ekleyip taratorumuzu sonlandırıyoruz. Taratorumuzu 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder