CEVİZLİ HAVUÇ TARATOR TARİFİ
MALZEMELER
•
5 yemek kaşığı yoğurt
•
3 yemek kaşığı mayonez
•
1 çay kaşığı tuz
•
Yarım çay bardağı zeytınyağı
•
5-6 adet orta boy havuç
•
2-3 diş sarımsak
•
10 tane rondodan geçirilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle
5-6 adet orta boy cevizi yıkayıp soyuyoruz.
Soyduğumuz havuçları orta boy olacak şekilde rendeliyoruz.
- Orta boy
bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağımızı koyup, rendelediğimiz havuçları
kısık ateşte kavuruyoruz. Havuçların iyice öldüğünden emin olana kadar
karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz. İşlem tamamlanınca kavrulmuş havuçlarımızı
geniş bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
-
Taratorumuzun sosu içinse;
Yoğurt,
mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
-Yaptığımız
karışımı, soğumuş olan havuçlarımızın üzerine döküyoruz.
-En sonunda
rondodan geçirilmiş cevizlerimizi ekleyip taratorumuzu sonlandırıyoruz.
Taratorumuzu 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder