26 Nisan 2020 Pazar

En Hızlı Izgara Köfte Nasıl Yapılır?


Ülkemiz et seven ve et yemeklerini çok yapan bir ülkedir. Bununla birlikte çok eski bir kültüre sahip olduğu için başta yemek olmak üzere çeşitli kültürlere sahiptir. Bu kadar eski bir kültür de insan etkileşimini bol olduğu için bu yemek kültürümüz de ki çeşitliliği de arttırmıştır. Kıyma ile sadece onlarca yemek çok leziz şekil de yapılabiliyor. Izgara köfte de bizim sevdiğimiz ve evlerimizde kolayca yapabileceğimiz bir yemektir. Bu yemek sizleri hiç korkutmasın. Sizler bu işin üstesinden bizim de yardımımızla çok kolay ve hızlı bir şekil de geleceksiniz. Haydi hep birlikte ızgara köfte hızlı bir şekil de nasıl yapılır buna bakalım ve sizlerin sofrasına bu leziz yemeği konduralım.

Malzemeler


Bu tip yemeklerde malzeme seçerken ailenizin damak tadı ve malzemelerin bayat olmaması çok önemli bir durumdur. Bu ikisine dikkat edersek harika bir yemek çıkarabiliriz.
10 kişilik ızgara köfte malzemeleri
800 gram kıyma
5 diş sarımsak
2 tane kuru soğan
3 tane yumurta
Kuru ekmek
Maydanoz
Baharatlar
1 bardak sıvı yağ
Tuz

Malzemeler bu tip yemekte önemli demiştik. Peki burada hangi malzemelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle et en önemli malzeme olduğu için taze ve iyi çekilmiş kıyma olmasına dikkat etmeliyiz. Burada bazı malzemeler de miktar belirtmedik. Bunun bir anlamı vardır tabiki. Bazı insanlar baharat seçerek yemek yapar. Yada tuzu az ve ya çok kor. Onun için miktar söylemediğimiz malzemelerde isteğe göre tercih sizindir.

Nasıl Yapılmalıdır?

Böyle yemekleri kolay yapmak için aşamalı hale getirmek de fayda vardır.
İlk aşama olarak yeşillik olan maydanoz, kuru soğan ve sarımsak çok küçük parçalara ayrılır. Soğan ve sarımsakta rende kullanmanızı tavsiye deriz.
İkinci aşama olarak yapacağımız iş eti ve baharatları koyarak et kıvama gelene kadar iyice yoğurup harç haline getirmeliyiz.
Şimdi son aşamayı hep birlikte ele alalım ve işlem bittiğinde etlerimiz ateş üstünde olsun. Bizim tavsiyemiz sizlere eti harç yaptıktan sonra bir süre dinlendirmenizdir. Bu dinlendirme  işlemini buz dolapta yapın ki et tadını kaybetmesin. Bizler size ekmek konusunda miktar söylemedik. Bunu koymak istemezseniz de karar size kalmıştır. Ekmek ete hafif bir tad verir ve eti yedikten sonra midenize dokunmasını önler.
Son olarak dinlenmiş eti dolaptan alın ve köfte haline getirip ızgarada pişirin. Eti buzluğa değil dolabın içine koyun ki donmasın. Izgarada pişirdiğiniz etler sizle ve yiyenlere afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder