Ülkemiz et seven ve et yemeklerini çok yapan bir ülkedir. Bununla birlikte çok eski bir kültüre sahip olduğu için başta yemek olmak üzere çeşitli kültürlere sahiptir. Bu kadar eski bir kültür de insan etkileşimini bol olduğu için bu yemek kültürümüz de ki çeşitliliği de arttırmıştır. Kıyma ile sadece onlarca yemek çok leziz şekil de yapılabiliyor. Izgara köfte de bizim sevdiğimiz ve evlerimizde kolayca yapabileceğimiz bir yemektir. Bu yemek sizleri hiç korkutmasın. Sizler bu işin üstesinden bizim de yardımımızla çok kolay ve hızlı bir şekil de geleceksiniz. Haydi hep birlikte ızgara köfte hızlı bir şekil de nasıl yapılır buna bakalım ve sizlerin sofrasına bu leziz yemeği konduralım.
Malzemeler
Bu tip yemeklerde malzeme seçerken ailenizin damak tadı ve
malzemelerin bayat olmaması çok önemli bir durumdur. Bu ikisine dikkat edersek
harika bir yemek çıkarabiliriz.
10 kişilik ızgara köfte malzemeleri
800 gram kıyma
5 diş sarımsak
2 tane kuru soğan
3 tane yumurta
Kuru ekmek
Maydanoz
Baharatlar
1 bardak sıvı yağ
Tuz
Malzemeler bu tip yemekte önemli demiştik. Peki burada hangi
malzemelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle et en önemli malzeme olduğu için taze
ve iyi çekilmiş kıyma olmasına dikkat etmeliyiz. Burada bazı malzemeler de miktar
belirtmedik. Bunun bir anlamı vardır tabiki. Bazı insanlar baharat seçerek yemek
yapar. Yada tuzu az ve ya çok kor. Onun için miktar söylemediğimiz malzemelerde
isteğe göre tercih sizindir.
Nasıl Yapılmalıdır?
Böyle yemekleri kolay yapmak için aşamalı hale getirmek de
fayda vardır.
İlk aşama olarak yeşillik olan maydanoz, kuru soğan ve
sarımsak çok küçük parçalara ayrılır. Soğan ve sarımsakta rende kullanmanızı
tavsiye deriz.
İkinci aşama olarak yapacağımız iş eti ve baharatları
koyarak et kıvama gelene kadar iyice yoğurup harç haline getirmeliyiz.
Şimdi son aşamayı hep birlikte ele alalım ve işlem bittiğinde
etlerimiz ateş üstünde olsun. Bizim tavsiyemiz sizlere eti harç yaptıktan
sonra bir süre dinlendirmenizdir. Bu dinlendirme işlemini buz dolapta yapın ki et tadını
kaybetmesin. Bizler size ekmek konusunda miktar söylemedik. Bunu koymak
istemezseniz de karar size kalmıştır. Ekmek ete hafif bir tad verir ve eti yedikten
sonra midenize dokunmasını önler.
Son olarak dinlenmiş eti dolaptan alın ve köfte haline
getirip ızgarada pişirin. Eti buzluğa değil dolabın içine koyun ki donmasın.
Izgarada pişirdiğiniz etler sizle ve yiyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder