17 Nisan 2020 Cuma

Cevizli Sütlü Muhallebi Tarifi


Kalsiyum bakımından son derece zengin olan süt ve süt ürünleri hemen her yaş dönemi için hayati öneme sahiptir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve gençlerin sağlıklı bir fizyolojiye sahip olmasına katkı sağlayan kalsiyum, yaşlılık döneminde kemiklerin zayıf düşmesinin önüne geçer. Ancak bazen gerek çocuklar gerek büyükler süt içmeyi reddedebilir. Eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız çözümü hem çok lezzetli hem çok basit. Bunun için size cevizli sütlü muhallebi tarifini tavsiye edebiliriz. Hem sevdiklerinize hem de aileniz için hazırlayabileceğini cevizli muhallebi için gerekli olan malzemeler:


Malzemeler:

4 su bardağı süt,
1 su bardağı un, 
125 gram tereyağı( tereyağı sevmiyorsanız normal margarin kullanabilirsiniz.), 
1 su bardağı toz şeker
limon kabuğu rendesi
hoş kokulu olması için bir paket vanilya
süsleme için Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya da fındık kullanabilirsiniz.



Muhallebinizi Hazırlarken:

Öncelikle margarin ya da tereyağını bir tencerede unla birlikte kısık ateşte kavurun. Unsu koku kaybolduktan sonra süt ve şekeri karışımın içine ilave edin. Pişirme esnasında karıştırmaya devam edin ve pişen karışımın içine limon kabuğunu ve vanilyayı da ekleyin. Karışımın birbirine daha iyi geçmesi için mikserle karıştırmanızda fayda vardır. Bu sayede hem daha iyi kıvam alacak, hem de ağızda yayılan bir özellik kazanacaktır. İsteğe göre dikdörtgen ya da kare tepsiye döktüğünüz muhallebinizi yukarıda belirtilen süs malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Sonrasında bir iki saat buzdolabında soğutarak kare dilimler halinde servis edebilirsiniz. Eğer muhallebilerin farklı şekiller halinde çıkmasını isterseniz şekilli kalıp tabaklara, bardak ya da tekli çerezliklere doldurarak da sunun yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder