Kalsiyum bakımından son derece zengin olan süt ve süt ürünleri hemen her
yaş dönemi için hayati öneme sahiptir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve
gençlerin sağlıklı bir fizyolojiye sahip olmasına katkı sağlayan kalsiyum,
yaşlılık döneminde kemiklerin zayıf düşmesinin önüne geçer. Ancak bazen gerek
çocuklar gerek büyükler süt içmeyi reddedebilir. Eğer böyle bir durumla
karşılaştıysanız çözümü hem çok lezzetli hem çok basit. Bunun için size cevizli
sütlü muhallebi tarifini tavsiye edebiliriz. Hem sevdiklerinize hem de aileniz
için hazırlayabileceğini cevizli muhallebi için gerekli olan malzemeler:
Malzemeler:
4 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
125 gram tereyağı( tereyağı sevmiyorsanız normal margarin
kullanabilirsiniz.),
1 su bardağı toz şeker
limon kabuğu rendesi
hoş kokulu
olması için bir paket vanilya
süsleme için Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya
da fındık kullanabilirsiniz.
Muhallebinizi Hazırlarken:
Öncelikle margarin ya
da tereyağını bir tencerede unla birlikte kısık ateşte kavurun. Unsu koku
kaybolduktan sonra süt ve şekeri karışımın içine ilave edin. Pişirme esnasında
karıştırmaya devam edin ve pişen karışımın içine limon kabuğunu ve vanilyayı da
ekleyin. Karışımın birbirine daha iyi geçmesi için mikserle karıştırmanızda
fayda vardır. Bu sayede hem daha iyi kıvam alacak, hem de ağızda yayılan bir
özellik kazanacaktır. İsteğe göre dikdörtgen ya da kare tepsiye döktüğünüz
muhallebinizi yukarıda belirtilen süs malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Sonrasında
bir iki saat buzdolabında soğutarak kare dilimler halinde servis edebilirsiniz.
Eğer muhallebilerin farklı şekiller halinde çıkmasını isterseniz şekilli kalıp
tabaklara, bardak ya da tekli çerezliklere doldurarak da sunun yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder