18 Nisan 2020 Cumartesi

Çaylı Kek Tarifi


Çaylı Kek Nasıl Yapılır?
Çay ile kek ayrılmaz bir bütündür. Özellikle evli kadınlarımızın sunumunda kesinlikle çay ile kek bir arada sunum yapılır. Peki, çayı yanında değil de içinde versek nasıl bir durum ortaya çıkar? Evet, bu doğru çayla yapılan bir kekten bahsediyoruz. Sizlere bu kekin tarifini verip de pişirdikten sonra hem görüntüsü hem de tadı sizleri isminden daha çok şaşırtacak. Merak etmeyin bu kadar zor göründüğüne hiç kek yapmayan bir kişi bile bu keki çok kolay bir biçim de yapabilecektir. Siz sadece kendinize güvenin ve hazır olun. Haydi, başlayalım.

Malzemeler

4 kişilik çaylı kek tarifi:
2 tane yumurta
1 su bardağı toz seker
1 çay bardağı demlenmiş siyah çay
Yarım çay bardağı sıvı yağ                               
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Herkesin bayılacağı ve denemeye değer bu mükemmel bir lezzet olan bu çaylı kek sizler tarafından sevilen bir kek olacaktır. Bu kekin bazı püf noktaları vardır. Bunlardan sizlere biraz bahsedeyim. Bu kek için çay ılık olsun ve bu çayın sadece demi konulsun. Keki pişirmek için fırın önceden ısıtılmış olsun. Yumurtalarımız köy yumurtası olursa daha lezzetli olur. Şekerimiz toz seker kullanırsak kekimizin içinde hiç bir şekilde belirti yaratmaz. Yağımızı sıvı yağlar içinde kaliteli olanlardan kullanalım, yoksa kekimiz un gibi kendiliğinden dağılabilir. son olarak unumuzu da bu keke özel pastalık un kullanalım. Şimdi sizlere bu kekin nasıl yapıldığından ve hangi aşamalardan geçtiğinden bahsedeyim.

Nasıl Pişirilir?

İlk aşama olarak temiz bir alana bütün malzemelerimizi dizelım.  Daha sonra bir kap alıp içini temizce yıkayalım. Sonra bu kabın içine yumurtaları kıralım. İçine yeteri kadar toz seker ekleyelim. hepsini birlikte çırpalım ve bir kösede kopürene kadar bekletelim.
İkinci aşama olarak farklı bir kap alalım, kabın içine çay demi ve biraz da sıvı yağ döküp karıştıralım daha sonra kakaoyu da ilave edip tekrar çırpıcı yardımı ile çırpalım. Sonra iki ayrı kaplarda olan karışımları karıştıralım. Bir kapta birleştirelim sonra bir tepsi alıp dibine yağlı kâğıt serelim; kağıtın üzerine karışımı dökelim ve fırına sürelim biraz pişirdikten sonra çıkartıp soğumaya bırakalım. Dilimleyip servis tabaklarına koyalım. son olarak ikramlarda bulunalım herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder