13 Ağustos 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi


Misafirlere veya akşam yemeğine hazırlayacağınız güzel bir tarif.



Malzemeler


*4 adet havuç
*1 kg taze barbunya
*2 adet kuru soğan
*4 adet yeşilbiber
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Zeytinyağı

Zeytinyağlı Taze Barbunyanın Yapılışı


Barbunyaları ayıkladıktan sonra 15 dakika haşlayın. Bu esnada soğanları ve yeşil biberleri ince şekilde yemeklik olarak doğradıktan sonra ilk olarak soğanları pembeleşene kadar tencerede kavurun ve ardından biberleri soğan ile birlikte kavurun. Sonra üzerine salça eklenir. Havuç ve patatesler küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye koyun. Daha sonra barbunyaların suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Üzerini çok az geçecek kadar su koyun ve pişirmeye bırakın. 10 dakika sonra sarımsakları ince şekilde doğradıktan sonra yemeğe ekleyin. Biraz piştikten sonra tuzunu koyun. Daha sonra servise hazır edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder