Misafirlere veya akşam yemeğine hazırlayacağınız güzel bir
tarif.
Malzemeler
*4 adet havuç
*1 kg taze barbunya
*2 adet kuru soğan
*4 adet yeşilbiber
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Zeytinyağı
Zeytinyağlı Taze Barbunyanın Yapılışı
Barbunyaları ayıkladıktan sonra 15 dakika haşlayın. Bu
esnada soğanları ve yeşil biberleri ince şekilde yemeklik olarak doğradıktan
sonra ilk olarak soğanları pembeleşene kadar tencerede kavurun ve ardından
biberleri soğan ile birlikte kavurun. Sonra üzerine salça eklenir. Havuç
ve patatesler küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye koyun. Daha sonra
barbunyaların suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Üzerini çok az geçecek kadar
su koyun ve pişirmeye bırakın. 10 dakika sonra sarımsakları ince şekilde
doğradıktan sonra yemeğe ekleyin. Biraz piştikten sonra tuzunu koyun. Daha
sonra servise hazır edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder