3 Ağustos 2020 Pazartesi

Üç Fasulye Salatası Tarifi


Birbirinden lezzetli besinleri bir arada kullanarak hazırlayacağınız üç fasulye salatası için ihtiyacınız olan malzemeler;


1 Adet orta boy kırmızı soğan (aroma, renk ve görsellik bakımından kırmızı kuru soğan seçimi önemlidir.),
1 çay kaşığı tuz ve iki çay kaşığı sumak,
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi (eğer bulamazsanız haşlanmış kuru fasulyenin miktarını iki su bardağına çıkarın.)
1 su bardağı haşlanmış barbunya,
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır,
1 demet maydanoz, 1 limonun suyu ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı,
İki yemek kaşığı nar ekşisi ve bir çay kaşığı tuz.
Eğer mevsiminde iseniz dere otu ve taze nane de kullanabilirsiniz.
Adından anlaşıldığı gibi üç fasulye çeşidinin bir arada kullanılarak hazırlandığı bu salata biraz piyaza çağrışım yaptırır.



Hazırlanışı;


Üç fasulye salatası için daha önceden haşlanmış kuru fasulye, Meksika fasulyesi ve barbunya bir kaseye boşaltılır. Kırmızı soğan önce ortadan sonra yarım ay şeklinde ince ince dilimlenir. Üzerine tuz ve sumak eklenen soğanlar bir kapta yoğrularak karıştırılır. Sonra diğer malzemeler katılarak karıştırılarak salatanın son şekli verilir. Bu enfes salata tek başına bir öğün oluşturduğu gibi, yanında yoğurt, pilav ve turşu ile öğle ve akşam yemeklerinde servis edilebilir. Her yaş için önemli besin maddelerini içinde barındıran üç fasulye salatası, zengin mineral kaynaklarının yanında c vitamini ve protein bakımından da son derece besleyicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder