Birbirinden lezzetli besinleri bir arada kullanarak hazırlayacağınız üç fasulye salatası için ihtiyacınız olan malzemeler;
1
Adet orta boy kırmızı soğan (aroma, renk ve görsellik bakımından kırmızı kuru
soğan seçimi önemlidir.),
1
çay kaşığı tuz ve iki çay kaşığı sumak,
1
su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
1
su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi (eğer bulamazsanız haşlanmış kuru
fasulyenin miktarını iki su bardağına çıkarın.)
1 su
bardağı haşlanmış barbunya,
3
yemek kaşığı haşlanmış mısır,
1
demet maydanoz, 1 limonun suyu ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı,
İki
yemek kaşığı nar ekşisi ve bir çay kaşığı tuz.
Eğer
mevsiminde iseniz dere otu ve taze nane de kullanabilirsiniz.
Adından
anlaşıldığı gibi üç fasulye çeşidinin bir arada kullanılarak hazırlandığı bu
salata biraz piyaza çağrışım yaptırır.
Hazırlanışı;
Üç
fasulye salatası için daha önceden haşlanmış kuru fasulye, Meksika fasulyesi ve
barbunya bir kaseye boşaltılır. Kırmızı soğan önce ortadan sonra yarım ay
şeklinde ince ince dilimlenir. Üzerine tuz ve sumak eklenen soğanlar bir kapta
yoğrularak karıştırılır. Sonra diğer malzemeler katılarak karıştırılarak
salatanın son şekli verilir. Bu enfes salata tek başına bir öğün oluşturduğu
gibi, yanında yoğurt, pilav ve turşu ile öğle ve akşam yemeklerinde servis
edilebilir. Her yaş için önemli besin maddelerini içinde barındıran üç fasulye
salatası, zengin mineral kaynaklarının yanında c vitamini ve protein bakımından
da son derece besleyicidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder