Yumurtayı
sevmeyen birçok insan vardır. Bu insanlar yumurta sevmemelerine rağmen kekten
de vazgeçmezler. Onlar için harika bir kek tarifi ile geliyoruz. Sizlerin tam
istediği damak tadında olan bu kekin yapımı da kolay. Hem kısa sürede
hazırlayabileceğiniz hem de hiç kek yapmayan insanların bile yapabileceği bir
kek bu. Akşam çayınızı oyun ve bu muhteşem kekle tadına tat katın. Hazır mıyız?
Öyleyse haydi başlayalım.
Malzemeler
2 tane rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı bal
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 bardak süt
2 bardak buğday unu
Kabartma tozu
Tarçın
Toz zencefil
Yarım çay bardağı ceviz içi
Biz kadınlar
gün boyunca mutfakta meşgul olmayı çok severiz ve her zaman ne pişirsem diye
aklımızda bir sürü soru işaretleri gezdiririz. Yemeklerden sonra çayın yanında
muhakkak bir atıştırmalık hazırlarız bu da bizlerin bir alışkanlığıdır. peki en
kolay yapabileceğimiz tatlı ne olabilir mesela kek kolay yapıma sahip ve harika
bir lezzeti olan tatlı pastalar arasında en başta yerini alır. Bizim için bu
kekte dikkat etmemiz gereken en önemli şey malzemelerdir. Bu keki yaparken buğday unu katarsak kekimizin
tam kıvamında olmasını sağlarız. Bunların
yanı sıra bal ve pekmezi de satın almak yerine kendi evlerimizde yapılandan ya
da köyden almalıyız böylece kek daha lezzetli olur.
Nasıl Pişirilir?
İlk aşama olarak bir temiz alana geçmeliyiz
ve bir kap alıp içine balı pekmezi zeytinyağını ve son olarak sütü koyup
karıştıralım ve bu malzemelere iyi bir kıvam verelim. Daha sonra üzerlerine bir
miktar rendelenmiş havuçları bir tülbenttin arasına koyup bütün suyunu sıkalım
daha sonra havuçları unla karıştıralım. Unla karıştırdıktan sonra farklı bir kap
alalım ve içine un kabartma tozu tarçın ve zencefil ekleyin üzerine ceviz içini
ekleyin ve tekrar güzelce karıştırın.
İkinci aşama
olarak hazırladığımız karışımın içine sıvı malzemeleri aktarıp iyice tekrar yoğuralım.
Yoğurduktan sonra son olarak üzerine havuçları ekleyip karıştıralım daha sonra
bir tane yağlanmış kek kalıbı alalım ve üzerini düzleyelim ve fırına atıp
pişirelim piştikten sonra çıkarıp biraz soğumaya koyalım soğuduktan sonra
dilimleyip misafirler sıcacık çayın yanında serviste bulunalım ve harika bir
görünüme sahip olur.
Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder