10 Ağustos 2020 Pazartesi

Yumurtasız Havuçlu Kek Tarifi


Yumurtayı sevmeyen birçok insan vardır. Bu insanlar yumurta sevmemelerine rağmen kekten de vazgeçmezler. Onlar için harika bir kek tarifi ile geliyoruz. Sizlerin tam istediği damak tadında olan bu kekin yapımı da kolay. Hem kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem de hiç kek yapmayan insanların bile yapabileceği bir kek bu. Akşam çayınızı oyun ve bu muhteşem kekle tadına tat katın. Hazır mıyız? Öyleyse haydi başlayalım.



Malzemeler


2 tane rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı bal
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 bardak süt
2 bardak buğday unu
Kabartma tozu
Tarçın
Toz zencefil
Yarım çay bardağı ceviz içi

Biz kadınlar gün boyunca mutfakta meşgul olmayı çok severiz ve her zaman ne pişirsem diye aklımızda bir sürü soru işaretleri gezdiririz. Yemeklerden sonra çayın yanında muhakkak bir atıştırmalık hazırlarız bu da bizlerin bir alışkanlığıdır. peki en kolay yapabileceğimiz tatlı ne olabilir mesela kek kolay yapıma sahip ve harika bir lezzeti olan tatlı pastalar arasında en başta yerini alır. Bizim için bu kekte dikkat etmemiz gereken en önemli şey malzemelerdir.  Bu keki yaparken buğday unu katarsak kekimizin tam kıvamında olmasını sağlarız.  Bunların yanı sıra bal ve pekmezi de satın almak yerine kendi evlerimizde yapılandan ya da köyden almalıyız böylece kek daha lezzetli olur.

Nasıl Pişirilir?


 İlk aşama olarak bir temiz alana geçmeliyiz ve bir kap alıp içine balı pekmezi zeytinyağını ve son olarak sütü koyup karıştıralım ve bu malzemelere iyi bir kıvam verelim. Daha sonra üzerlerine bir miktar rendelenmiş havuçları bir tülbenttin arasına koyup bütün suyunu sıkalım daha sonra havuçları unla karıştıralım. Unla karıştırdıktan sonra farklı bir kap alalım ve içine un kabartma tozu tarçın ve zencefil ekleyin üzerine ceviz içini ekleyin ve tekrar güzelce karıştırın.
İkinci aşama olarak hazırladığımız karışımın içine sıvı malzemeleri aktarıp iyice tekrar yoğuralım. Yoğurduktan sonra son olarak üzerine havuçları ekleyip karıştıralım daha sonra bir tane yağlanmış kek kalıbı alalım ve üzerini düzleyelim ve fırına atıp pişirelim piştikten sonra çıkarıp biraz soğumaya koyalım soğuduktan sonra dilimleyip misafirler sıcacık çayın yanında serviste bulunalım ve harika bir görünüme sahip olur.
Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder