7 Ağustos 2020 Cuma

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi


Özellikle Güneydoğu Anadolu’da yapılan yemeklerden bir tanesi olan bu pilavımız ülkemizde meşhur olan pilavlardan bir tanesidir. Askeriye pilavı olarak da bilinen bu pilavımız yapılış olarak çok kolay ve bir o kadar da eğlenceli bir pilavımızdır.  Anadolu’muzda pilav zaten sevilen bir yemek olmakla birlikte her çeşit pilav yemeği de yapılır. Buy kadar zengin kültüre sahip olmamızın nedeni hem eski bir medeniyet olmamız hem de farklı kültürlerle etkileşim içinde olmamız olarak gösterilebilir. Bu Yemeği sizlere en geniş çaplı şekil de anlatıp sizlerin bu işten sonra en güzel yemeği yapmanızı sağlayacağız. Yemek yapmayı bilmeyenler merak etmesin en geniş ve basit şekliyle herkesin bu yemek sofrasına koymasını sağlayacağız.



Malzemeler


8 Kişilik Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı


2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
5 bardak su
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yeteri kadar sıcak su

Öncelikle bu yemeği yaparken alacağımız malzemeler dikkat etmeliyiz Ve bu yemeği yaparken bazı püf noktalara dikkat etmeliyiz. Bu yemekte alacağımız malzemelerin tarihine ve tazeliğine dikkat etmek zorundayız çünkü bu bizim sağlığımız için önemlidir. Eğer bu pilavın kaliteli ve güzel malzemelerden kullanırsak daha güzel bir lezzet verecektir insanlar tarafında sevilen ve kolay yapılan bir yemek olacaktır. Ayrıca bu yemeği yaparken baharatlarda miktar belirtmedik bu sizin damak tadınıza kalmış bir tercihtir.

Nasıl Yapılır?


İlk aşama olarak yeşil mercimek sıcak su ile hafif bir şekilde haşlanır ve bir kenara konulur daha sonra bir ocağın üzerine konulan tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyulur ve bunların üzerine önceden yıkanmış ve doğranmış soğan eklenir soğanlar kızarana kadar beklenir. Ondan sonra üzerine belli bir miktarda bulgur eklenir üzerine birazda tuz konulup kapak kapatılır ve pişmeye bırakılır.
İkinci aşama olarak üzerine farklı tencerede kaynattığımız mercimekleri suyu ile ekleyelim çünkü bütün kokusunu suyuna verdiği için daha lezzetli olur. Daha sonra üzerine su ekleyin ve kapağını kapatıp pişmesini bekleyelim.
Son olarak dinlendirelim ve servis tabaklarına boşaltalım.
Bu yemeği yaparken bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekir biraz onlardan bahsedelim. Önce mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeliyiz çünkü hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur. Daha sonra mercimekler düdüklü kazanda da pişebilir. Pilav yaparken tereyağı kullanırsanız daha lezzetli olur. Bunların yanı sıra misafirlere bu pilavın yanında yeşillikli bir salata yapıp da ikramda bulunabilirsiniz böylece daha güzel görünümlü servis yapmış olursunuz herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder