Özellikle Güneydoğu Anadolu’da yapılan yemeklerden bir tanesi olan bu
pilavımız ülkemizde meşhur olan pilavlardan bir tanesidir. Askeriye pilavı
olarak da bilinen bu pilavımız yapılış olarak çok kolay ve bir o kadar da
eğlenceli bir pilavımızdır.
Anadolu’muzda pilav zaten sevilen bir yemek olmakla birlikte her çeşit
pilav yemeği de yapılır. Buy kadar zengin kültüre sahip olmamızın nedeni hem
eski bir medeniyet olmamız hem de farklı kültürlerle etkileşim içinde olmamız
olarak gösterilebilir. Bu Yemeği sizlere en geniş çaplı şekil de anlatıp
sizlerin bu işten sonra en güzel yemeği yapmanızı sağlayacağız. Yemek yapmayı
bilmeyenler merak etmesin en geniş ve basit şekliyle herkesin bu yemek
sofrasına koymasını sağlayacağız.
Malzemeler
8 Kişilik Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
2 su
bardağı bulgur
1 su
bardağı yeşil mercimek
5 bardak
su
1 tane
kuru soğan
3 yemek
kaşığı tereyağı
3 yemek
kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yeteri
kadar sıcak su
Öncelikle bu yemeği yaparken alacağımız malzemeler dikkat etmeliyiz Ve
bu yemeği yaparken bazı püf noktalara dikkat etmeliyiz. Bu yemekte alacağımız
malzemelerin tarihine ve tazeliğine dikkat etmek zorundayız çünkü bu bizim
sağlığımız için önemlidir. Eğer bu pilavın kaliteli ve güzel malzemelerden
kullanırsak daha güzel bir lezzet verecektir insanlar tarafında sevilen ve
kolay yapılan bir yemek olacaktır. Ayrıca bu yemeği yaparken baharatlarda
miktar belirtmedik bu sizin damak tadınıza kalmış bir tercihtir.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama olarak yeşil mercimek sıcak su ile hafif bir şekilde
haşlanır ve bir kenara konulur daha sonra bir ocağın üzerine konulan tencerenin
içine tereyağı ve sıvı yağ koyulur ve bunların üzerine önceden yıkanmış ve
doğranmış soğan eklenir soğanlar kızarana kadar beklenir. Ondan sonra üzerine
belli bir miktarda bulgur eklenir üzerine birazda tuz konulup kapak kapatılır
ve pişmeye bırakılır.
İkinci aşama olarak üzerine farklı tencerede kaynattığımız
mercimekleri suyu ile ekleyelim çünkü bütün kokusunu suyuna verdiği için daha
lezzetli olur. Daha sonra üzerine su ekleyin ve kapağını kapatıp pişmesini
bekleyelim.
Son olarak dinlendirelim ve servis tabaklarına boşaltalım.
Bu yemeği yaparken bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekir biraz
onlardan bahsedelim. Önce mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeliyiz çünkü hem
vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur. Daha sonra mercimekler
düdüklü kazanda da pişebilir. Pilav yaparken tereyağı kullanırsanız daha
lezzetli olur. Bunların yanı sıra misafirlere bu pilavın yanında yeşillikli bir
salata yapıp da ikramda bulunabilirsiniz böylece daha güzel görünümlü servis
yapmış olursunuz herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder