9 Ağustos 2020 Pazar

Yumurtalı Bulgur Pilavı Tarifi


Yumurta ve pilav bizim hayatımız da en çok yer alan yemeklerden iki tanesi bu ikisi birleştiği zaman ise ortaya harika bir olay çıkacak. Bu yemeği dediğimiz gibi yapmayı başardığınız zaman bakın bu iki basit yemek nasıl üstün bir lezzet ortaya çıkaracak. Bizim ülkemiz de en büyük dertlerden bir tanesi özellikle ev kadınları için ne yemek pişirsemdir. Biz sizler için hem hızlı hem de kolay bir yemekle bu derdi tamamen ortadan kaldırıyoruz. Hem milli yemeğimiz pilavın farklı aşamalarını öğrenmiş oluyoruz hem de kendimizi geliştirerek menümüzü bit tık daha ileri götürmüş oluyoruz. Haydi, kadınlar, beyler emek bilen bilmeyen herkes için bu yemeğin en basit tarifini geniş bir şekil de anlatalım ki yemeğimiz harika olsun. Başlayalım.       




Malzemeler



Biz insanlar yemek yaparken malzemelere çok önem veririz. En kolay yemeği yaparken bile doğru malzemeleri seçmek çok önemlidir. Eğer doğruyu seçemezsek yemek bize güzel bir tat vermez. Bizler size malzeme seçerken taze ve kullanışlı olanlarını almanızı öneriyoruz. Tarihi geçmiş ürünleri alarak kendinize zarar verebilirsiniz. Bu yüzden her zaman malzeme konusunda titiz davranmalıyız ve alırken özenle seçmeliyiz.

8 Kişilik Yumurtalı Bulgur Pilavı Malzemeleri:


2 su bardağı bulgur
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 bardak su

İlk olarak bu yemeği yaparken alacağımız malzemelere dikkat etmeliyiz. Bulguru ve sebzeleri marketten özel olarak seçmeliyiz. Ve en taze olanından almalıyız. Baharatları ve yağ çeşitlerini de kullanırken dikkat etmeliyiz. Böylece pilavımız daha lezzetli olur. Bu da bu yemeğin insanlar tarafından hem sevilen hem çok yenilen hem de çok ilgi gören bir yemek olmasını sağlar. Ayrıca baharatlar siz insanların damak tadına bırakılmıştır onlarda her hangi bir miktar belirtmedim istediğiniz ölçü de koyabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?


İlk aşama olarak tüm malzemeleri önceden hazırlıyoruz. Bir ocağın üstüne tencere koyuyoruz ve tencerenin içine iki çeşit yağdan yeterli miktarda koyalım ve biraz kavuralım daha sonra farklı ve temiz bir yerde soğan ve sarımsağı doğrayalım ve tencerenin içine koyalım hepsini birlikte kavuralım.
İkinci aşama olarak farklı bir kâsenin içine yumurtaları kıralım ve hafif bir şekilde karıştıralım karıştırdıktan sonra tencereye karıştırarak dökelim.5 yada 10 dakika pişirelim ve üzerine baharat olarak tuz karabiber pul biber ekleyelim hepsini birlikte karıştıralım. Daha sonra yıkadığımız bulguru içine ekleyelim biraz daha kavuralım.  Daha sonra sıcak suyu da ekleyip biraz bekleyelim suyun kenarları kaynayınca ocağın altını kısalım bulgur suyunu çekene kadar pişirelim piştikten sonra indirip biraz dinlenmeye koyalım ve servis tabağına düzgün bir şekilde düzelim bu yemeğin yanında turşu ikram edebilirseniz bu da sizin servisinizin daha güzel görünmesini sağlar herkese afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder