Yumurta ve
pilav bizim hayatımız da en çok yer alan yemeklerden iki tanesi bu ikisi
birleştiği zaman ise ortaya harika bir olay çıkacak. Bu yemeği dediğimiz gibi
yapmayı başardığınız zaman bakın bu iki basit yemek nasıl üstün bir lezzet
ortaya çıkaracak. Bizim ülkemiz de en büyük dertlerden bir tanesi özellikle ev
kadınları için ne yemek pişirsemdir. Biz sizler için hem hızlı hem de kolay
bir yemekle bu derdi tamamen ortadan kaldırıyoruz. Hem milli yemeğimiz pilavın
farklı aşamalarını öğrenmiş oluyoruz hem de kendimizi geliştirerek menümüzü bit
tık daha ileri götürmüş oluyoruz. Haydi, kadınlar, beyler emek bilen bilmeyen
herkes için bu yemeğin en basit tarifini geniş bir şekil de anlatalım ki yemeğimiz
harika olsun. Başlayalım.
Malzemeler
Biz insanlar
yemek yaparken malzemelere çok önem veririz. En kolay yemeği yaparken bile
doğru malzemeleri seçmek çok önemlidir. Eğer doğruyu seçemezsek yemek bize
güzel bir tat vermez. Bizler size malzeme seçerken taze ve kullanışlı
olanlarını almanızı öneriyoruz. Tarihi geçmiş ürünleri alarak kendinize zarar verebilirsiniz.
Bu yüzden her zaman malzeme konusunda titiz davranmalıyız ve alırken özenle
seçmeliyiz.
8 Kişilik Yumurtalı Bulgur Pilavı Malzemeleri:
2 su bardağı bulgur
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 bardak su
İlk olarak bu
yemeği yaparken alacağımız malzemelere dikkat etmeliyiz. Bulguru ve sebzeleri
marketten özel olarak seçmeliyiz. Ve en taze olanından almalıyız. Baharatları
ve yağ çeşitlerini de kullanırken dikkat etmeliyiz. Böylece pilavımız daha
lezzetli olur. Bu da bu yemeğin insanlar tarafından hem sevilen hem çok yenilen
hem de çok ilgi gören bir yemek olmasını sağlar. Ayrıca baharatlar siz
insanların damak tadına bırakılmıştır onlarda her hangi bir miktar belirtmedim
istediğiniz ölçü de koyabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
İlk aşama
olarak tüm malzemeleri önceden hazırlıyoruz. Bir ocağın üstüne tencere
koyuyoruz ve tencerenin içine iki çeşit yağdan yeterli miktarda koyalım ve
biraz kavuralım daha sonra farklı ve temiz bir yerde soğan ve sarımsağı
doğrayalım ve tencerenin içine koyalım hepsini birlikte kavuralım.
İkinci aşama
olarak farklı bir kâsenin içine yumurtaları kıralım ve hafif bir şekilde
karıştıralım karıştırdıktan sonra tencereye karıştırarak dökelim.5 yada 10 dakika
pişirelim ve üzerine baharat olarak tuz karabiber pul biber ekleyelim hepsini
birlikte karıştıralım. Daha sonra yıkadığımız bulguru içine ekleyelim biraz
daha kavuralım. Daha sonra sıcak suyu da
ekleyip biraz bekleyelim suyun kenarları kaynayınca ocağın altını kısalım
bulgur suyunu çekene kadar pişirelim piştikten sonra indirip biraz dinlenmeye
koyalım ve servis tabağına düzgün bir şekilde düzelim bu yemeğin yanında turşu
ikram edebilirseniz bu da sizin servisinizin daha güzel görünmesini sağlar
herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder