6 Ağustos 2020 Perşembe

Yağ Mantısı Tarifi


Sizlere farklı tarifler vermeye devam ediyoruz. Her gün menünüze farklı bir yemek katarken bugün mantı türlerinden farklı bir yemekle geliyoruz. Yağlı mantı. Ön yargıyla sakın olarak yaklaşmayın, ismi bir yemeği çok anlatmaz. Birazdan yemeğin tarifini verdiğimiz de ve bu yemeği yaptığınızda bu muhteşem yemeği neden daha önce yapmadım diye soracaksınız.




Malzemeler


4 Kişilik Yağ Mantısı Tarifi:


Hamur İçin Gereken Malzemeler:


5 yemek kaşığı sıvı yağ
6 kaşık yoğurt
1 tane yumurta
Tuz
1 su bardağı ılık su
Un
Kabartma tozu

Öncellikle bu mantımızı yapmak için yufkaya ihtiyacımız var bundan dolayı hamur yapmamız gerek. hamur yapmanın bazı puf noktaları vardır mesela bu mantı için kullanacağımız malzemelere dikkat etmeliyiz. Mantının hamuru için ekmeklik un kullanalım ki yufka haline getirebilelim. Sonra yumurtamızı ve yoğurdumuzu köyden gelen ürünlerden kullanırsak hamuru yoğurmak daha kolay olur, son olarak kuru mayamızı direk içine atmamalıyız önce bir bardakta ılık su yardımı ile ıslatmalıyız ve sonuç olarak hamurumuzu yapmaya başlayabiliriz.

Kıymalı İç Harcı İçin Gereken Malzemeler:


150 gr kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz

İç harcını hazırlamak için kıymamızı özel olarak dana etinden kullanmalıyız daha sonra soğanlarımızı kıymanın içine katacağımız için robot yardımı ile iyice çekmeliyiz ki kıymanın içinde belirtili olasın. Maydanozlarımızı taze olanından almalıyız. İnce ince doğramalıyız. Son olarak baharatlar da sizlerin tercihine bırakılmıştır.

Sos İçin Gereken Malzemeler:


1 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurtlu sosu için gereken malzemeler:
5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Mantı yaparken üzerine sos hazırlanması gerekir ve bu sonumuz iki tane ayrı şekilde yapılabilir bu sizlerin isteğine bağlıdır. Sos yaparken salçalarımızı konserve kullanmak yerini daha sağlıklı ev yapımı salça kullanalım. Tereyağını bayat olmayanından alalım. Yoğurdumuzu köyden gelen süt ürünlerinden kullanırsak mantımıza farklı bir lezzet verecektir.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak bir adet temiz bir kap alalım işimize ilk önce hamurumuzu yapmakla başlayalım. Kabın içine yumurtaları kıralım. İyice çırpalım ve üzerine biraz tuz ekleyelim bir müddet karıştıralım. Üzerine unumuzu ekleyelim malzemeleri birbirine harmanladıktan sonra ılık suyumuzu ekleyip iyice yoğuralım hamur kıvamına geldikten sonra hamurumuzu bir köşede dinlenmeye bırakalım ve iç harcımızı yapmaya başlayalım.
İkinci aşama olarak iç harcımızı yapmaya başlayalım temiz bir tencere alalım, ocağın üzerine koyup altını yakalım daha sonra tencerenin içine sıvı yağımızı koyalım üzerine robot yardımıyla çekilmiş soğanı döküp karıştıralım. Biraz kavurulunca üzerine özel dana etinden aldığımız kıymamızı aktaralım ve ikisini birlikte kavuralım, biraz kapağını kapatalım etimiz solduktan sonra üzerine ince ince doğranmış maydanozlarımızı hemen aktaralım tekrar kavrulduktan sonra üzerine de baharatlarımızı aktarıp iyice karıştıralım ve ağzını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Üçüncü aşama olarak dinlenen hamurumuzu bezeler halinde ayırıp merdane yardımı ile yufkalar haline getirelim ve hazırladığımız yufkalı bıçak yardımı ile kesip ayıralım içlerine hazırladığımız özel kıymalı harçlardan yerleştirelim, ağızlarını kapatalım. Hepsini yaptıktan sonra tencerede biraz haşlayalım. süzgeç yardımı ile bir servis tabağına ayıralım.
Son aşama olarak sosumuzu yapmaya başlayalım bir kâsenin içine yoğurdumuzu çırpalım. Üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştıralım biraz da tuz ekleyelim, bu yaptığımız sosu haşlanmış mantının üzerine dökelim daha sonra tekrar farklı bir tavanın içine tereyağını eritelim, üzerine hem domates hem de biber salçasını kavuralım kavrulduktan sonra bunu da mantımızın üzerine dökelim ve mantımız hazırlanmıştır. Son olarak servis tabaklarına koyup ikramda bulunalım.
Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder