2 Ağustos 2020 Pazar

İrmikli Limonlu Kek Tarifi


Hepimiz de az biraz aşçılık vardır demi? Eve geldiğimiz de ya da boş vakitlerimiz de evde uğraşacak bir şey bulamazsak kesinlikle pasta kek yaparız. Özellikle Türk kadınlarının kanında olan bir durumdur bu. Hele bir de onlarda bir gün telaşı vardır ki olmazsa olmazdır. Hepsi toplanacak o yemekler gelecek çaylar bardaklara dökülecek oh birde kekler gelecek. Gelinde bu ülkede diyet yapın var mı öyle bir dünya! Bizce de yok. Onun içindir ki şimdi sizlere irmikli limonlu kek tarifi vereceğiz. Limonlu kek aslında duyduğunuz ama çok da yapmadığınız bir kek olmakla birlikte biz sizlere bugün o kekin irmikli olanıyla hem işi daha da koyulaştıracağız hem de daha güzelleştireceğiz. Sizler hazırsanız hadi başlayalım.
   
                 

Malzemeler


Malzemelerimizi sizlere tanıtmadan önce yapmamız gereken işten bahsedelim. Malzeme seçmek büyük bir ustalıktır. Çoğu tarifte sizlere sadece malzemeleri yazar ve prim sağlarlar. Bizim amacımız sizle beraber en güzel keki hazırlamak ve nefis bir keke sahip olmaktır.

 10 Kişilik İrmikli Limonlu Kek Tarifi


3 adet yumurta
1.5 bardak toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1.5 bardak irmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma
1 tane taze sıkılmış limon suyu
Yarım limon kabuğu ince rendelenmiş
1.5 bardak sıvı yağ
3 bardak un

Sizlere verdiğimiz malzeme tarifinde yer alan ürünlerde sadece yumurta ve yoğurta çok dikkat edin yumurta köy yumurtası olursa kekin tadı daha hoş olur. Yoğurt keki yumuşak yapan bir malzeme olduğu için istediğiniz kadar koyabilirsiniz ama bizim verdiğimiz ölçü standart ölçüdür. Malzemelerin son kullanma tariflerine de dikkat edin ki tat da bayatlık olmasın.

Nasıl Pişirilir?


İlk işimiz yumurtayı kaba koymaktır çoğu kekte aynı tarife uygulanır. İçine şeker atılır ve iyice karıştırılır. Bu karıştırma işlemi yumurta, irmik ve şeker krema kıvamına gelene kadar devam eder.
İkinci aşamamızda diğer malzemeleri eklemeye devam edelim. Bu şamada sıvı yağ eklerken limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu da eklemeyi unutmayalım. Bunları iyice karıştırdıktan sonra üstüne unu ve vanilya, kabartma tozunu eklersek sona doğru gelmiş oluruz. Bunu kattıktan ve iyice karıştırdıktan sonra yağlı bir kaba alıp 180 derece de ki fırına sürün. Bu kekin işlemi bu kadardır. Şimdiden yiyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder