11 Ağustos 2020 Salı

Zebralı Kek Tarifi


Zebralı kek nasıl olur? Tabi ki kekin görüntüsü bir zebranın deseni gibi çizgi çizgi olur. Bu kekimizin adı da zebranın dış çizgileri ile paralel olarak verilmiştir. Tadı ise ismi kadar garip değildir. Tam da biz Türk insanının ağzına layık muhteşem bir tada sahiptir. Sizlere bu kekin yapılışını anlatırken, püf noktalar da verip daha kolay, daha hızlı bir şekil de bu keki hazırlamanıza yardımcı olacağız. Sizden tek ricamız anlattığımız tarifin dışına çıkmamak. Sizlerin de kek yapmayı bildiğinden şüphemiz yok ama her kekin yapılışı farklıdır. Hazırsanız haydi kekimizi yapmaya başlayalım.


                   

Malzemeler


4 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un

Biz insanlar boğazımıza düşkünüzdür, bu yüzden farklı tarifler öğrenip farklı lezzetler tatmak istiyoruz. Bu yüzden farklı kek tarifleri öğrenelim. İşte sizlere zebralı kek. Sizler tarafından çok sevileceğinden hiç şüphemiz yoktur.  İnsanların istediği vakitte çok kolay bir şekil de hazırlayabileceği bir kek olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Bu kekin yapımı çok kolaydır ve her turlu içeceğin yanında ikram olarak çıkarılabilir.
Kekin ilk püf noktasına unumuzu koyalım. Un bir kek için en önemli ve ana malzemedir. Bunun için sizlerde una çok dikkat edip, pastalık unlardan kullanabilirsiniz.
Yumurta ile süt de ikinci püf noktamız olacaktır. Sizler bu iki malzemeyi hazır marketlerden değil de doğal yaşamdan yani köylerden gelenlerinden bulabilirseniz, bu işin yapımın da 1-0 önde başlamış olursunuz. Paketli ürünlerde yapmanız gereken ise tarihi en yeni olanları almaktır.

Zebralı Kek Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak şeker ile yumurta beyaz olana kadar iyice çırpılır. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, un, süt ve sıvı yağ karıştırılır. kek harcı ikiye bölünür. Birisine 2 yemek kaşığı kakao konur; karıştırılır. Daha sonra yuvarlak bir tepsiye 3 yemek kaşığı kakao konur. Sonra 3 yemek kaşığı beyaz hamur konur. Hamur bitene kadar 3 kaşık 3 kaşık koyarak devam eder. Şeklini alması için ortadan kenara doğru çizgi çekilir. Bu işlem bitene kadar devam edilirse daha güzel gözükür. Son aşama olarak fırını 180 derecede ısıtın. 35dk. ile 40 dk. pişmeye bırakın. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder