4 Ağustos 2020 Salı

Üzümlü Kek Tarifi


Kek Türk insanın sevdiği bir pasta türüdür. Hem pasta hanelerden alıp yemeyi hem de evimiz de yapmayı çok severiz. Sizler için bugün harika ve yapımı kolay bir tarifle geliyoruz sizler bugün akşam bu tarifi yapıp çayla birlikte üzümlü kekinizi afiyetle yiyeceksiniz. Bugüne kadar hiç yapmadım diyenler de korkmasın yapımı oldukça basit ve sizlerin lezzetli elleriyle birleşince daha da güzel bir hal alacak. Bu güzel kekimizi yapmaya hazırsanız bizlerde hazırız haydi başlayalım.



Malzemeler


4 Kişilik Üzümlü Kek Malzemeleri:


2 tane yumurta
1 bardak seker
1 çay bardağı sut
2 su bardağı sıvı yağ
Vanilya
Kabartma tozu
2 su bardağı un
Rendelenmiş limon kabuğu
Kuru üzüm

İnsanlar her zaman kendini tok tutması için hamur işi yapmayı ve bunların yanı sıra yemeyi de çok severler ve bu yüzden farklı tarifler öğrenmeye de özellikle özen gösterirler. Şimdi hemen sizlere bu kekin malzemeleri olarak nelere dikkat etmelisiniz kısaca anlatalım. Bu kekten yaparken kullandığımız malzemelerin tazeliğine dikkat etmeliyiz. Süt ürünlerini kendimiz için yani hamurun çabuk kıvam tutması için köyden getirirsek bizim için daha iyi olur. Unumuzu da özel buğday unu kullanmalıyız ve üzümü kendi evimizde kuruttuğumuz üzüm de kullanabiliriz ve haydi anlatmaya başlayalım.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak tek başımıza olacağımız bir alanda sessiz ortam içinde bütün malzemeleri bir masanın üzerinde toparlıyoruz ve tek tek yapmaya başlıyoruz. Haydi, yapalım. İlk önce bir tane içi derim olan bir kap alalım ve kabın içine yumurtalarımızı kıralım, tek basına karıştıralım ve yumurta çırpıldıktan sonra üzerine seker ekleyelim, birlikte karıştıralım ve bu bir köşede köpürene kadar bekletelim.  başka kapta diğer malzemeleri karıştıralım.
İkinci aşama olarak, daha sonra bir kabın içine sütü koyalım ve üzerine sıvı yağı döküp karıştıralım karışan malzemelerin üzerine bir adet limon alalım, üzerilerine rendeleyelim sonra bir kücük bardak alalım. İçin de limon suyu yapıp onu da ekleyip karıştıralim. Son malzeme olarak kuru uzumu atarak karıştıralım daha sonra üzerine çırpılmış yumurta ve şekeri ekleyelim, hepsini birlikte karıştıralım.
Son aşama olarak farklı bir alana gecelim yaptığımız harcıda yanımıza alıp ve bir adet kek kalıbı alalım kabı temiz bir şekilde yıkayıp dibini kurulayalım. Daha sonra dibini yağlayalım daha sonra biraz da un serpelim. İşin sonuna geldik şimdi üzerine hazırladığımız hamuru döküp spatula ile üzerini düzleyip önceden ısıtılmış fırına atalım ve pişirelim. Pişen keki çıkarıp soğumaya bırakalım son olarak servis tabaklarına koyup ikramda bulunalım.
Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder