12 Ağustos 2020 Çarşamba

Zenci Kek Tarifi (Islak Kek)


Kekimizin ismi aslında zenci kek olarak biliniyor ama ırkçı bir terim olarak görüldüğü için bu şekilde de isimlendirilen bir kekten bahsediyoruz. İsmi renginden gelen bu kekimiz tam ağız tadınıza layık. Marketlerden aldığınız hazır keklere benzeyen bir görünüme sahip olan bu kekimiz yaptığınız zaman bir daha asla vazgeçme şansınızın olmadığı bir kektir. Bu kekin sizlere tarifini en ince ayrıntısına kadar vereceğiz bundan hiç şüpheniz olmasın. Sizler sadece bu işe hazır olun hayatında hiç kek yapmayan kişi ile bu yemeği çok kolay bir şekil de yapabilecek. Size kekin yapılış aşamalarını anlatırken bazı püf noktaları da vereceğiz. Sizler bu notalara dikkat ederseniz kekiniz daha güzel bir şekil alacak.


MALZEMELER;


6 Kişilik zenci Kek Malzemeleri;


Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Bir buçuk yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Zenci kek içine birçok malzeme barındıran ve farklı lezzet yaratan bir kek türüdür. Bu keki yaparken içinde kullandığımız malzemelere dikkat etmeliyiz, bu kekimizde özen gösterilmesi gerekilen malzemeler şunlardır; sütümüz köy sütü olarak kullanırsak hamuru daha kolay yoğurmamıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra yumurtayı özel olarak köy yumurtasından almalıyız. Unumuzu buğday unu kullanırsak daha iyi bir kıvam tutar. Böylece güzel bir iş çıkarmış oluruz şimdi sizlere biraz aşamalardan bahsedelim haydi başlayalım.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak temiz bir alana geçmeliyiz, temiz malzemeler kullanırsak bizim sağlığımızı tehdit eden her şey ortadan kalkar. İlk önce bir tane kap alıyoruz ve bütün malzemeleri bir araya toplayıp tek tek karıştırıyoruz. Yumurtaları aldığımız kabın içine kırıyoruz ve yumurtaları mikser yardımıyla karıştıralım ve daha sonra üzerine seker ekleyelim ve tekrar karıştıralım şeker ve yumurta köpürene kadar karıştırmaya devam edelim.
İkinci aşama olarak karıştırılmış olan yumurta ve şekerin, içine sut ve sıvı yağ ilave ediyoruz. üzerin de bir miktar kakao ekleyip, karıştıralım. Karışımın içinden bir bardak ayıralım. Daha sonra karışımın içine kabartma, vanilya ve unu ekleyip kıvamına gelene kadar yoğuralım. Daha sonra bir tane kek kalıbı alalım ve hazırladığımız hamuru kalıbın içine boşaltalım ve fırına sürüp pişirmeye bırakalım piştikten sonra çıkarıp üzerine ayırdığımız kakaoyu döküp dilimleyelim ve servis tabaklarına yerleştirelim.
Herkese afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder