5 Ağustos 2020 Çarşamba

Vişneli Kek Tarifi


Hayatımız da çok sevdiğimiz bir olay vardır: yeme. Yemek olsun, tatlı pasta olsun sürekli güzel tat veren ürünleri yemek isteriz. Sürekli dışarıdan yemek maddi açıdan bizi etkileyebilir. Bu birinci noktamızdır. İkinci noktamız ise kendi emeklerimizle bir şeyler yapmaktır. Bunun tadını para ile alınan hiçbir ürün vermez. Biz sizlere bugün kendi emeğinizle çok kolay bir şekil de yapabileceğiniz, bir kek tarifinden bahsedeceğiz. Vişneli kek bütün pasta haneler de bulunan bir kek türüdür. Bu kek türünü evde yapmakta hem kolay hem de hızlıca yapılabilecek bir işlemdir. Hiç kek yapmamış insanlar bile yazımızda bulunan püf noktalara dikkat ederse 1 saat içinde bu keki yapmayı başarmış olacaktır.




Malzemeler


1 adet yumurta
1 su bardağı seker
1 çay bardağı süt
Yarım cay bardağı yoğurt
Sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kâse vişne

 Kek yapmak bizler için zor görünen bir olay olabilir ama birazdan size vereceğimiz püf noktaları görünce, emin olun bu fikriniz baştan aşağı değişecek. Kekte püf noktalarımız neler olabilir? Öncelikle un ilk püf noktamız olur. Unu ekmeklik ya da pastalık un olarak kullanmanızda bir sakınca yoktur. Siz yine de öncelik olarak pastalık unu kullanın deriz. İkinci aşamada yoğurt gelir. Yoğurt, hazır yoğurt olursa istediğimiz tadı çok zor olur ama köy yoğurdu olursa, doğallığın tadı kekimize de bulaşır. Diğer malzemelerimiz de tarih çok önemlidir.

Nasıl Pişirilir?


İlk aşama olarak temiz bir kap alalım. Kabın içine üç adet yumurtamızı kıralım kırılan yumurtaların içine şekeri katalım.
 Krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Üzerine sütümüzü boşaltalım ve tekrar karıştıralım.  Bir çay bardağı yoğurt katalım, birazda sıvı yağ ekleyip karıştıralım
İkinci aşama olarak başka bir kabın içine elenmiş unu aktaralım; üzerine bir adet kabartma tozu ve vanilyayı aktaralım birbirine karıştıralım.
 Daha sonra bütün malzemeleri tek bir kapta birleştirelim, tekrar karıştıralım. Daha sonra bir kek kalıbı alalım.
 Kalıbın içine yaptığımız hamuru boşaltalım daha sonra önceden ısıtılmış fırının içine koyalım. Sonra pişmeye bırakalım pişen keki çıkarıp dilimlere ayıralım. Son olarak misafir geldiğinde çayın yanında ikramda buluna biliriz bu arada sadece çay değil birçok içeceğin yanında güzel gitmektedir, güzel bir ikramlık için servis tabağına yerleştirip dağıtalım; bütün herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder